Havadis gazetesinde yer alan habere göre; Halkın Partisi (HP) Vadili Belediye Başkan adayı Erhan Kaya, belediyedeki mevcut durumun sürdürülemez olduğunu ifade ederek bu durumun değişmesi gerektiğini söyledi.

HP’nin ortaya koyduğu duruş ve vizyonun da kararında etkili olduğunu söyleyen Kaya, “Hem Vadili hem de Turunçlu halkının karşısındayız. Halkımız uygun gördüğü takdirde göreve hazırız” dedi.

Belediye Meclis üyesi adaylarını da belirlediklerini açıklayan Kaya, genç ve dinamik bir ekipleri olduğunu söyledi.

Kaya, Vadili’de durum tespitinin yapıldığını ve hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerinin olduğunu söyledi.

Vadili’de gelir getirici yatırımların yapılmadığını kaydeden Kaya, yapılan yatırımların halka dönüşmediğini ifade etti, bütçenin de S.O.S verdiğini dile getirdi.
 
“Oturarak başarı sağlanmaz”

Erhan Kaya, Vadili Çevre Yolu’nun çok kötü durumda olduğunu, eski başkanların yapmış olduğu kaldırımların da mevcut yönetim tarafından söküldüğünü, parkelerin kazılan yollara konulduğunu anlattı.

Mevcut başkanın bu konuda hükümetleri suçladığını belirten Kaya, “Ancak kendisi UBP’nin adayıdır ve son 8 yıla baktığınızda UBP yalnız başına da koalisyonda da iktidarda yer aldı” dedi.

“Bana göre topu hükümete atmak doğru değildir” diyen Kaya, oturularak hiçbir işin başarıya ulaştırılamayacağını söyledi,  bir belediye başkanının parti gözetmeksizin hükümetlere ciddi pres yapması gerektiğini, belediyeye katkı sağlayabilecek tüm kapıları gezmesi gerektiğini savundu.
 
“Kaynaklar projeye dönüştürülemedi”

Kalkınma ofisinin Vadili belediyesine ayırdığı kaynaklar ve bu kaynakların kullanılan miktarı hakkında da bilgi verdi.

Kaya, 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti kalkınma ve… Vadili Belediyesi’ne projeler için 1 milyon 200 bin TL ayırdığını ancak bunun 799 bin TL’sine proje üretilebildiğini, 400 bin TL’nin içeride bırakıldığını kaydetti.

Kaya, “2012 yılında 1 milyon 150 bin TL projeler için bize ayrıldı, 945 bin TL’sini kullandık. 2013’te 1 milyon 282 bin TL ayırdı, 815 bin TL aldık. 2014’te 1 milyon 437 bin TL ayrıldı, 653 bin TL’sini aldık. 2015’te 2 milyon 666 bin TL ayrıldı, biz 256 bin TL’sini kullandık. 2016’da 900 bin TL verdi, biz 550 bin TL kullandık. 2017 yılında da bir şey almadık” diye konuştu.
 
“Top halkın ayağında şimdi gol atma zamanı”

Erhan Kaya, Vadili’de beyaz bir sayfa açacaklarını söyleyerek halka hizmet noktasında önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Öncelikli hedeflerinin sosyal konut projesi olduğunu kaydeden Kaya, bunun için üstün performans göstereceklerini kaydetti.

Kaya, “600-700 TL taksitlerle insanları konut sahi yapacağız. Vadili’yi merkezleştirmemiz, nüfusu arttırmamız lazım. Lefkoşa’daki Vadilileri geri getirmeyi hedefliyoruz. Işıksız mahalleleri ışıklandıracağız. ÇATOM’u tekrar projelendirilip hayata geçireceğiz, yol, kaldırım çalışmaları yapacağız. Top halkın ayağının dibinde artık gol yapma zamanı” dedi.

Ekibi ile en iyi hizmet için hazır olduklarını belirten Kaya, ‘Ben bilirim, ben yaparım’ düşüncesini taşımadıklarını söyleyerek “Biz bileceğiz, biz yapacağız” diye konuştu.