Lefkoşa Metehan (Kermiya) sınır kapısından ülkeye zanlı Mohammed Elrofai’nin kullanımındaki aracın bagajında gizlenmiş olarak ülkeye yasa dışı yoldan giriş yapmaya çalışan zanlı Mohammed Jamel Yosif Khıdır yapılan polis kontrolünde tespit edilerek tutuklandı. Araçta yapılan aramada ise uyuşturucu madde bulunmasının ardından zanlılar dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar. 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı.

Gürkut, huzurda bulunan zanlıların 3 Mayıs tarihinde saat 19.50 raddelerinde Kermiya Kara Giriş Kapısında, KKTC’ye giriş yapan Mohammed Elrofai’nin kullanımında bulunan araçta polis tarafından yapılan aramada zanlı Mohammed Jamel Yosif Khıdır’in aracın bagaj kısmına gizlenmek suretiyle muhaceret işlemi yaptırmadan KKTC’ye kanunsuz giriş yaptığının tespit edildiğini söyledi.

Polis çavuşu Ali Gürkut, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu her iki zanlının da gönüllü ifade verdiğini belirterek kayıp olduğuna inanılan emareler, aranan şahıslar olduğunu bu nedenle zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme kabul etti.