Devrim Demir

Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Eximpaş Co. Ltd.” isimli iş yerinde şirket adına müşterilerden tahsil ettiği paraları cebe attığı gerekçesi ile tutuklanan zanlı Mehmet Ergün aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Tutukluluk süresi dolan Ergün, teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad, zanlının ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, ve KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Soruşturma tamamlandı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Yücel Kuşçuoğlu, zanlı Mehmet Ergün’ün 2017 yılı Nisan-Temmuz ayları içerisinde, müstahdemi olduğu Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Eximpaş Co. Ltd.” isimli iş yerinin müşterilerinden şirket adına müşterilerden tahsil ettiği 2 bin 253 TL para ile yine şirkete ait cep telefonunu teslim etmeyerek çaldığının tespit edildiğini söyledi.

Polis,  olayla ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirterek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.