Lefkoşa Ortaköy’de dün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili soruşturma için kaza yerine giden polisler, kaza yapan araç sürücüsünün hareketlerinden şüphelenerek yaptığı araştırmada, araçta uyuşturucu ele geçirdi. 

Polis bültenine göre, dün sabah 10.30’da Ortaköy’de meydana gelen kazada sürücü İ.H’nin (E-46) hareketlerinden şüphelenen polis, araçta yaptığı aramada içinde “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık bir sarma sigara ve yaklaşık bir gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdi. Zanlı İ.H tutuklanırken, bulunanlara emare olarak el konuldu.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Fadıl Metin olayla ilgili bulguları aktardı. Metin huzurda bulunan zanlı İhtiyar Hemrayev’in 4 Ağustos tarihinde Ortaköy’de faaliyet gösteren bir oto yıkamaya aracını götürdüğünü ancak uyuşturucu tesiri altında olduğu bir sırada aracını konu işyerindeki başka araçlara çarparak durduğunu ve baygınlık geçirdiğini söyledi.

Polis olay yerine polisin ve ambulansın çağrıldığını, zanlının kendine getirildiğinde şüpheli hareketler sergilemesi nedeni ile araçta ve üzerinde arama yaptıklarını belirtti. Polis memuru yapılan aramada aracın torpido gözünde gazete kâğıdına sarılı yaklaşık 1 gram ağırlığında sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Araçta bulunan tablada ise 1 adet ucu yanık içerisinde uyuşturucu madde olduğu düşünülen elle sarılmış sigara da bulunduğunu sanlatan polis memuru Fadıl Metin, mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini vermiş olduğu ifadesinin teyit ve tekzip edileceğini belirterek soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının soruşturma maksatlı poliste 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Vatan Gazetesi