Uyuşturucu etkisi altında kaza yapan zanlı ile yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı teminata bağlandı. Kefil bulamayan zanlılar cezaevine gönderildi 

Lefkoşa’da uyuşturucu tesiri altında kaza yapan zanlı Ahmet Sivri ve araçta yolcu olarak bulunan zanlı Mahmut Kılınç hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Narkotik Şube’de görevli polis, mahkemede verdiği ifadede 23Ağustos tarihinde saat 20.00 sıralarında Lefkoşa’da, Şehit Arif Sokak üzerinde aracıyla seyreden zanlı Ahmet Sivri’nin, direksiyon hâkimiyetini kaybedip yol kenarında park halinde bulunan araca çarptığını söyledi. 

POLİSİ GÖRÜNCE PAKETİ ATTI 

Polis, kaza sonrası olay yerine giden trafik ekiplerini gören, zanlı Mahmut Kılınç’ın içinde bir gram sentetik cannabionid olan paketi yere attığını tespit ettiklerini belirtti. Zanlı Kılınç’ın suçüstü hali gereği tutuklandığını kaydeden polis, Kılınç’ın gönüllü ifade verdiğini, ifadesinde kaza sonrası paketi atması için zanlı Sivri’nin kendisine verdiğini öne sürdüğünü açıkladı. Polis, her iki zanlının suçüstü gereği tutuklandığını, mahkemeye çıkarılarak haklarında bir gün tutukluluk emri alındığını ve soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlılar için 2’şer kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargı kararı verdi. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar getirinceye değin 1 ayı geçmeyen süre cezaevine götürüldü.