Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Girne’de önceki gün kız arkadaşını başka bir arabada görünce gözü dönen Emrah Erciş, kıskançlık krizine girince önce A.Y.’nin arabasına kendi aracı ile kasten vurdu. Erciş ve A.Y., arasında kavga büyüyünce zanlı Erciş tasarrufunda bulundurduğu sivri uçlu makası A.Y.’nin karnına saplayarak yaralanmasına neden oldu.

Kavganın ardından polise giderek ifade veren ve işlediği suçu itiraf eden Erciş tutuklanırken, A.Y.’nin kaldırıldığı hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Aleyhindeki soruşturma tamamlanan Emrah Erciş, teminat talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak 5 bin TL nakdi, 100 bin TL şahsi ve KKTC vatandaşı bir kişinin imza edeceği 50 bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

Kefil bulamadı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Kader Çamlıbelli, zanlının “Yaralama”, “Kasti hasar” ve “Kavga rahatsızlık” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Kader Çamlıbelli, zanlının önceki gün Girne’de Mersin Caddesi üzerinde kız arkadaşı ile dolaştığı gerekçesi ile A.Y.’nin aracına kendi aracı ile kasten vurup zarar verdikten sonra kavgaya tutuştuklarını söyledi.

Çamlıbelli, zanlının tasarrufunda bulundurduğu sivri uçlu makası A.Y.’nin karnına saplayarak yaralanmasına neden olduğunu kaydetti.

A.Y.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade eden Çamlıbelli, olayın hemen ardından zanlı Erciş’in polise giderek teslim olduğunu belirtti.

Zanlının ülkede çalışma izinli olarak kaldığını kaydeden polis, yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Söz hakkı alan Erciş, ülkede 5 yıldır çalışma izinli olarak kaldığını ve kıskançlık yüzünden böyle bir suç işlediğini öne sürerek mahkemeden özür diledi.