(Kamalı Haber) - Girne’de hafta sonu düzenlenen operasyonda tutuklanan zanlı Erdoğan Çakar ile Zahed Arzouni, dün ek süre talebi ile yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Duruşmada soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, 2 gün ek süre istendi.

Soruşturmayı yapan polis, 30 Kasım tarihinde Girne’de saat 16.30 sıralarında zanlı Erdoğan Çakar’ın evinde yapılan aramada 1 adet yeşil renk plastik öğütücünün içerisinde 2 gram ve televizyon ünitesinin çekmecesinde ise foil kâğıdına sarılı 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. Polis, yapılan soruşturma sonucunda zanlı Erdoğan Çakar’ın uyuşturucu maddeyi zanlı Zahed Arzouni’den temin ettiğinin tespit edildiğini ifade etti. Polis, zanlı Zahed Arzouni’nin aynı gün saat 18.00 sıralarında ZFP 329 plakalı kiralık araçta tespit edildiğini belirterek, araçta yapılan aramada zanlının sol elinde, foil kâğıdına sarılı 8 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirip emare olarak aldıklarını söyledi. Meseleyle ilgili aranan bir kişinin daha olduğunu, soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, zanlıların 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar zanlının soruşturma maksatlı 2 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.