Yeni Bakış'tan Deniz Abidin'in haberine göre, Gelincik Kalkınma Kooperatifi Sekreteri Mustafa Soylu, Elektrik Kurumu’nun içinde illegal bir yapılaşma olduğunu iddia ederek, Elektrik Mühendisleri Odası ile Elektrik Kurumu arasında bir paslaşma olduğuna yönelik şüpheleri olduğunu savundu. 

Gelincik Kalkınma Kooperatif Binasının tadilatını yapan Soylu, Elektrik Kurumu’ndan yeni sayacı aktarmalarını istemesi üzerine gelen ekibin kendisinden 500 TL ücret istediğini ve karşılığında makbuz vermediğini belirtti. Kurumun, kendisinden ısrarla elektrik mühendisleri odasına kayıtlı elektrikçi ile muhatap olması gerektiğini söylediklerini ifade eden Soylu, Elektrik Kurumu’nun içinde illegal bir yapılaşmanın olduğunu kaydetti.

“Makbuzsuz 500 TL istediler”

Mustafa Soylu, yaşadıklarını şu şekilde ifade etti, “Elektrik Kurumu’nun içinde illegal bir yapılaşma var. Gelincik Kalkınma Kooperatif binasının tadilatını yaptım. Bu bina neredeyse 70 yıllık bir binadır. Dışarıdaki elektrik sayacı kutusu deforme olmuştu. Sayacı bozmadan yeni kutuyu yerine yerleştirdim. Elektrik Kurumu’ndan yeni sayacı aktarmalarını istedim. Bana bizi elektrikçi arasın dediler. Tadilatı kendimin yaptığını söylememe rağmen ısrarla elektrik mühendisleri odasına kayıtlı elektrikçi arasın dediler. Aradım, gelen kişi bir hata olmadığını söyledi. Elektrikçi kurumu aradı, böylece kontrol ekibi geldi. Baktılar ve bana sen bizi ararsın deyip gittiler. Yeni sayacı aktaracak olan başka ekiptir dediler. Benden 500 TL istediler. Parayı ödedim, ancak makbuz vermediler. Mesaiden sonra gelip yapacaklar dediler. Bu parayı kurumun değil de gelen ekibin aldığını anladım ve geri aldım. Kurumun sayaç değişikliği yaparken ücret almadığını biliyoruz. Muhtemelen elektrik kurumu içinde kirli bir yapılanma var.”

“Bu para kuruma yatmıyorsa, kime gidiyor?”

“Bunun üzerine elektrik kurumu’nu, İskele ve Mağusa bölge müdürlüklerini aradım. Bu para kuruma yatmıyorsa kime gidiyor diye sordum. Bana bu işin 3 bin TL’ye patlayacağını söylediler. Bana proje çıkartacaklarını ve işlemi lüks tüketim olarak göstereceklerini söylediler. Çünkü binaya tadilat yaptığımı söylediler. Bunun üzerine ekip hemen geldi. Bu arada başka bir elektrikçiyi devreye koydum. Gerçekten de bana 3 bin TL masraf çıkarttılar. Ben bu işin altını hiç kazımamış olsaydım o gün gelenlere makbuzsuz 500 TL’yi vermiş olsaydım bana proje soran, lüks tüketim soran olmayacaktı. Elektrik kurumu bunu bildiği halde nasıl göz yumabiliyor? Neden özel çalışan bir elektrikçi isteniyor? Elektrik mühendisleri odası ile Elektrik Kurumu arasında bir paslaşma mı var? Kurumun kasasına giren bir para yok. Bunu büyük binalarda da uyguladıklarını düşünüyorum ve bu duruma yetkililerin el atmasını bekliyorum.”