Kıbrıs Developments’in Girne’nin Alsancak bölgesinde doğa ile iç içe, huzur dolu ortamıyla hayat bulan eşsiz projesi Kıbrıs Town Houses, geçtiğimiz bayramda olduğu gibi bu bayramda da kapılarını geleneksel lezzetlerimizden “bulla” yapımına açtı.

Kıbrıs Town Houses’da opsiyenel olarak sunulan akıllı ev sistemlerinin demo uygulamasının olduğu mOod isimli konut tipinde hazırlanan geleneksel bulla, Kıbrıs Delevopments’in bir önceki projesi Milos Park Homes sakinlerinden Şerife Dolmacı tarafından yapıldı. Pişirilmeye hazır hale getirilen bulla Kıbrıs Town Houses’da oluşturulan ve içinde ‘‘Gave’’nin de yer aldığı Köy Meydanı’ndaki geleneksel köy fırınında pişirildi. Bulla yapımı sırasında gerçekleşen keyifli video çekimi Kıbrıs Developments’in Instagram hesabından da yayınlandı.

Geçtiğimiz bayramda yeni nesil güllaç tarifi paylaşılmıştı

Kıbrıs Türk kültürü ve geleneklerini yaşatmaya büyük özen gösteren Kıbrıs Developments, Ramazan Bayramı’na özel olarak Instagram’da The Cyprea hesabı ile yoğun takipçileri bulunan genç nesil diyetisyenler Ayşe Hacıarif ve Emine Uluçay’ı Kıbrıs Town Houses’da misafir ederek bayrama özel sağlıklı beslenmeye uygun güllaç tarifini paylaşmıştı.

Geleneksel tarife uygun “bulla” nasıl hazırlanır?

Geleneksel tarife uygun olarak Şerife Dolmacı tarafından hazırlanan bulla için gerekli malzemeler şöyle: 2 kilo beyaz un, 1 bardak ılık su, yerli zeytin, köy hellimi, 3-4 adet kuru soğan, nane yaprağı, 1 bardak zeytin yağı, 1 paket maya, 1 tutam tuz, 1 tutam şeker.

Geleneksel “bulla”nın hazırlık süreci ise şöyle anlatıldı: “Elenen unun ortasına bir havuz açılarak maya, 1 tutam tuz ve 1 tutam şeker koyulup kuru halde una karıştırılır. Tekrar ortasına havuz açılarak az az su ve yağ katılarak yoğrulmaya başlanır, yumuşak kıvam alan hamur üzerine temiz bez kapatılarak kabarması beklenir. Daha sonra soğan, nane, zeytin ve hellim eklenerek yoğrulur. İstenilen büyüklükte beze şeklinde koparılarak avuçlar yağlanarak şekil verilirek fırına verilir.”