KIBRIS TÜRK HALKI KIBRIS SORUNUNA DUYARLI

HK Ajans’ın 9-17 Ekim tarihleri arasında yürüttüğü Siyasi Yönelimler Araştırması KKTC halkının Kıbrıs sorununa dair görüşlerine ayna tutuyor. 6 ilçede sistematik örnekleme yöntemiyle belirlenmiş seçmen listelerine kayıtlı 18 yaş ve üstü seçmen niteliği taşıyan vatandaşları temsilen 600 kişi ile yüz yüze görüşülerek yürütülen araştırmada dikkate çekici bulgular ortaya çıktı.

“Müzakereler kısa sürede başlaya da bilir başlamaya da bilir”

“Müzakerelerin kısa sürede başlayacağına inanıyorum” ifadesine Kıbrıs Türk halkı ne katılıyor ne katılmıyor. İfadeye ilişkin yüzde 33,9 olumsuz, yüzde 41,1 olumlu ve yüzde 12,1 de nötr yaklaşım içerisinde olan Kıbrıslı Türklerin müzakerelerin kısa sürede başlayacağına inancı 10 üzerinden 5,08 olarak tespit edildi.

“Müzakereler kısa zamanda çözüm sağlamaz”

“Müzakerelerin kısa zamanda çözüm sağlayacağını düşünüyorum” ifadesine Kıbrıs Türk halkı katılmıyor. İfadeye ilişkin yüzde 65,1 olumsuz, yüzde 14,7 olumlu ve yüzde 20,2 de nötr yaklaşım içerisinde olan Kıbrıslı Türkler müzakerelerin kısa zamanda çözüm sağlayacağını düşünmüyor. Her 10 kişiden sadece 2,95’i müzakerelerin kısa zamanda çözüm sağlayacağını düşünüyor.

Haberin devamı için tıklayın.