(Kamalı Haber) Girne’de araç kiralama şirketinde sorumlu olarak çalışan ve Haziran-Ağustos ayları arasında kiraladığı 5 aracın kira bedeli olan 13 bin 270 TL’yi şirket muhasebesine yatırmadığı tespit edilen ve şikâyet üzerine tutuklanan Mustafa Burak Baçdar ve suç ortağı İbrahim Elbasan aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Zanlılar bugün teminat talebi ile yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlıların “Müstahdem tarafından sirkat” suçlarından tutuklandıklarını anlattı. Polis memuru Mustafa Özmüezzin, müdürlüğe yapılan şikâyet üzerine Girne’de bir araç kiralama şirketinde çalışan zanlı Mustafa Burak Baçdar’ın Haziran-Ağustos ayları arasında kiraladığı beş aracın parasını şirket muhasebesine yatırmadığının tespit edildiğini söyledi. Özmüezzin, şirket sahibinin olayı GPRS sisteminden ortaya çıkardığını, zanlıların 7 Kasım tarihinde yapılan şikâyet üzerine tutuklandığını ifade etti. Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Özmüezzin, zanlıların davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, Baçdar ve Elbasan’ın davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, KKTC vatandaşı birer kişinin imza edeceği 50’şer Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına karar verdi.