Türkiye’nin tek sertifikalı organik ürünler fuarı olan 9.Ekoloji İzmir Fuarı’nda ilk kez KKTC de stand açtı. KKTC, Ekoloji İzmir Fuarında ilk ülkesel standı açan ülke de oldu.

Bugün başlayan ve 12 Mayıs’a kadar sürecek Ekoloji İzmir Fuarının açılışını Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Bakan Şahali, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile fuarı gezerek, standlarda incelemelerde bulundu.

Bakan Şahali, Kocaoğlu ile birlikte Ekoloji İzmir Fuarı’nda KKTC standını da ziyaret etti. Standta organik üretim yapan 3 yerli firma Kaş, Aydın ve Karpaz’ın zeytin, zeytin yağı ve harup ürünleri sergileniyor.

Ziyaret sirasinda basına anı fotoğrafı da verildi.Basına açıklamalarda da bulunan Bakan Şahali, organik tarım konusunda çalışmalara işaret etti.İlk kez böylesi bir fuarda KKTC’nin ilk ülkesel standı açma sıfatını almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Şahali, organik tarımla ilgili projelerin hayat bulmasıyla bu tür organizasyonlara KKTC’nin daha fazla katılımla yer alabileceğini ifade etti.

Bakan Şahali, fuar çerçevesinde bazı firma yetkilileri ile de organik tarım konusunda toplantılar gerçekleştirdi. Ayrıca çeşitli sertifikasyon kuruluşlarıyla ikili görüşmelerde bulunan Erkut Şahali, Türkiye Tarımsal Ürün Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşları Derneği (KSKDER) yetkilileriyle de biraraya geldi.