Kontrolsüz nüfus artışı ile birlikte toplum yapısında meydana gelen değişime paralel olarak suç oranlarında artış yaşandığı uyarısında bulunan uzmanlar, ekonomik krizin de etkisinin yadsınamayacağı sorunların kaynağına inilerek, toplumsal sinyallerin iyi algılanması gerektiğini vurguluyorlar

2017 yılında 5 kadının cinayete kurban gittiği KKTC’de, 2018’in ilk on bir ayında ise 3 kadın yaşamından oldu. 2017 yılında 5, 2018 yılında ise 3 kadın cinayeti işlenmesi, son iki yıl içerisinde sayısal artış bakımından tedirginlik yarattı

Son yıllarda artışa geçen kadın cinayetlerinin failleri kurbanların en yakınları oldu. Kocaları, sevgilileri ve nişanlıları tarafından cinayete kurban giden kadınların kimisi daha hayatının baharında kimisi de uzun yıllar evliydi

İşlenen kadın cinayetlerinde dikkat çeken bir diğer önemli nokta da kadınların hayatına son veren eş, sevgili ve nişanlıların da cinayetten sonra yaşamlarına son vermesi oldu

Yenibakış'tan Özlem ÇİMENDAL'ın haberine göre, Son yıllarda üst üste yaşanan cinayetler küçük bir toplum olan KKTC’de infiale neden olurken, uzmanlar da tehlikenin boyutlarının çok yönlü olduğu noktasında uyarılarda bulunuyor. 

Kontrolsüz nüfus artışı ile birlikte toplum yapısında meydana gelen değişime paralel olarak suç oranlarında artış yaşandığını gözlemleyen uzmanlar, ekonomik krizin de etkisinin yadsınamayacağı sorunların kaynağına inilerek, toplumsal sinyallerin iyi algılanması gerektiğini vurguluyor. 

2017’den bu yana 8 kadın cinayete kurban gitti 

 2017 yılında 5 kadının cinayete kurban gittiği KKTC’de, 2018’in ilk on bir ayında ise 3 kadın hayatının baharında dünyaya gözlerini yumdu.

 2017 yılında işlenen 5 kadın cinayeti son iki yıl içerisinde sayısal artış bakımından tedirginlik yarattı.   

Kadınların failleri en yakınları

Son yıllarda artışa geçen kadın cinayetlerinin failleri kurbanların en yakınları oldu. Kocası, sevgilileri ve nişanlıları tarafından cinayete kurban giden kadınların kimisi daha hayatının baharında kimisi de uzun yıllar evliydi.         

Koca, nişanlı, sevgililer de intihara kalkıştı 

İşlenen kadın cinayetlerinde dikkat çeken bir diğer önemli nokta da kadınların hayatına son veren eş, sevgili ve nişanlıların da cinayetten sonra kendi canlarına da kıyması oldu. 

En çok kadın cinayeti 2017’de

2017 yılında peş peşe 5 kadın cinayeti meydana gelirken, cinayetler bıçak ve tabanca ile işlendi. 2017’nin ilk 4 ayında çok kısa sürelerle iki kadın üst üste cinayete kurban gitti. 

KKTC art arda 2 kadın cinayeti ile sarsıldı 

2017 yılının ilk üzücü kadın cinayetinde Özgür Okumuş, Burcu Okumuş’u Mağusa’da sokak ortasında defalarca bıçaklayarak öldürdükten sonra, kendi kendini öldürmek istemişti. Özgür Okumuş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınarak kurtarılmıştı. 

2017’nin ilk kadın cinayetinin ardından çok geçmeden ikinci kadın cinayeti ile sarsıldı KKTC. Tartıştığı eski sevgilisini takip eden Suat Aşır, Gamze Pehlivan’ı üniversite kampüsü içerisinde yakalayarak, 36 kez bıçakladıktan sonra yaktı. Aşır, tutuklanmıştı. 

Eşi ve oğlu tarafından trajik şekilde öldürüldü 

Tüyler ürpertici ilk iki cinayetin ardından bu defa da eşi ve oğlu tarafından öldürülen Zehra Sorver ülkeyi bir kez daha yasa boğdu. Eşi Levent Sorver ve oğlu M.S., tarafından tuz ruhu içirildikten sonra darp edilen Zehra Sorver boğazı sıkılarak elbise dolabına kilitlenerek öldürüldü. 

Hayatının baharında trajik bir şekilde kocası ve oğlu tarafında hayata gözlerini yuman Zehra Sorver’in ölümü bu tarz cinayetlere alışık olunmayan KKTC’de infiale neden olmuştu. 

Yine aile içi cinayet 

Kocası ve oğlu tarafından canına kast edilerek öldürülen Zehra Sorver’in ardından çok geçmeden bir kadın cinayeti haberi de Girne’den geldi. 

Sorver cinayetinin bir hafta sonrasında bu defa da polis memuru Kemal Yalçın, eşi Ayşe Yalçın’ı tabanca ile vurarak öldürdü. Karısını vurarak öldüren koca da kendisini vurarak intihar etti. 

Av tüfeği ile eski sevgilisini öldürdü 

2017 yılında art arda yaşanan üzücü kadın cinayetleri bu kadarla da sınırlı kalmadı. Bir cinayet haberi de Mağusa’da yaşandı. Hayrettin Özcömert, yanında götürdüğü av tüfeği ile ayrıldığı sevgilisi Halime Çetin’e 3 el ateş ederek Çetin’i öldürdü. Bir önceki cinayette olduğu gibi eski sevgili Özcömert de cinayetin ardından kendi kendine ateş ederek ağır yaralandı.

2018, bir kadının hayata gözlerini yummaktan son anda kurtulması ile başladı 

2018 yılı ağustos ayı içerisinde meydana gelen yaralamada ise yine bir kadın hayata gözlerini yummaktan son anda kurtuldu. Bir üniversitenin kampüsü içinde çıkan sözlü tartışma neticesinde baş harfleri S.O.M olan bir kadın şiddete maruz kaldı. 

S.O.M isimli kadını ciddi şekilde darp eden ve kırık cam bardak ile yaralayan Chukwemeka İ. Nwachukwu ise olaydan 1 hafta sonra tespit edilerek tutuklandı. “Yaralama” ve “Ciddi darp” suçlarıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

2018’in bitimine sayılı günler kala 3 kadın daha hayata gözlerini yumdu 

KKTC’de 2018’in ilk on bir ayında ise 3 kadın hayatının baharında dünyaya gözlerini yumdu. 

2018 Temmuz ayında yurt dışından ailesi ile birlikte Kıbrıs’a tatile gelen İbrahim Erhalk, tasarrufundaki av tüfeği ile karısı Nigar Tevfik Erhalk’ı öldürdü.

Temizliğe gittiği evde öldürüldü 

Bir önceki cinayetin yankıları hala sürerken bu defa da içerisinde bulunduğumuz kasım ayında üst üste işlenen iki kadın cinayeti KKTC’yi sarstı. 

31 Ekim günü bıçaklanarak öldürülen Gülbahar Ulutan'ın katil zanlısı Fatih Çıkrıkçı, 2 günün sonunda Alayköy Sanayi Bölgesi’nde tespit edilerek göz altına alınmıştı. Katil zanlısı Çıkrıkçı, Gülbahar Ulutan'ı, temizliğe gittiği evde darp edip bıçaklayarak öldürmekten aranıyordu. 

Önce karısını sonra kendisini öldürdü 

2018’in bitimine sayılı günler kala önceki gün bir kadın cinayeti ve intihar haberi ile tekrar sarsıldı KKTC. Bu olayda geçmişte bilinen benzer cinayet ve daha sonra intihar haberlerinden farklı değildi. Önceki gün polis, Hasan Yılmaz Karasalih'in önce eşi Sevinç Karasalih'i boğarak öldürdüğünü ardından da kendi yaşamına son verdiğini açıkladı. Hasan Yılmaz Karasalih'in ölmeden önce kız kardeşini arayıp durumu bildirdiği iddia edilirken Karasalih çiftinin 2 çocuğu ve torunları olduğu da belirtildi. Polis, Hasan Yılmaz Karasalih’in önce eşi Sevinç Karasalih’i boğarak öldürdüğünü, ardından da elektrik akımı vererek kendi yaşamına son verdiğini açıkladı.