Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube ekipleri tarafından dün sabah saat 08:50’de yapılan operasyonda 6 ton 631 kilo donmuş ve paketlenmiş kaçak et ele geçirildi. Aldıkları ihbar üzerine dün sabah operasyon için düğmeye basan Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, takibe aldığı FA 116 plakalı arkası açık kamyonu Güvercinlik kavşağı yakınlarında durdurarak  arama yaptı. Konu kamyonda polis ekipleri tarafından yapılan aramada hijyen ve sağlık koşullarından uzak bir şekilde taşındığı tespit edilen gümrüğü ödenmemiş 6 ton 631 kilo kaçak ete el konuldu. Kamyon şoförü Aysın Eskimuhtaroğlu ise polis tarafından tutuklanırken, konu kamyonun sahibi olduğu ileri sürülen baş harfleri H.V. olan kişi aranıyor. 

KKTC tarihinin en büyük et kaçakçılığı

Güvercinlik kavşağı yakınlarında düzenlenen operasyonda ele geçirilen 6 ton 631 kilo kaçak et, KKTC tarihinin en büyük et kaçakçılığı olarak kayıtlara geçti. Polonya ve Danimarka menşeili olan donmuş ve paketli 1066 kilo dana biftek, 1763 kilo dana antrikot, 2 bin 722 kilo dana bonfile, 664 kilo dana top-side ve 416 kilo dana döşün Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye kaçak yollardan geçirildiği öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre baş harfleri H.V. olan bir kişiye ait olduğu ileri sürülen FA 116 plakalı kamyonun Beyarmudu’ndan Güney Kıbrıs’a geçerek konu 6 ton 631 kilo etin araca yüklendiği ve askeri yasak bölgeyi ihlal ederek yeniden KKTC’ye giriş yaptığı öğrenildi. 

Gümrük Dairesi’nden rekor ceza

Elde edilen bilgilere Güney Kıbrıs’tan gümrüğü ödenmeden kaçak yollarla KKTC’ye geçirilen 6 ton 631 kilo kaçak etin gümrük bedeli 495 bin TL. 495 bin TL gümrük bedeli ödememek için et kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen H.V.’ye, Gümrük Dairesi tarafından 1 milyon 295 bin 485 TL para cezası kesildi. 

Etler imha edildi

Polis tarafından el konulan 6 ton 631 kilo kaçak et, dün sabah Mağusa Polis Müdürlüğü avlusuna götürüldü. Mağusa Polis Müdürlüğü avlusunda Mağusa Belediyesi Zabıta ve Sağlık Şubeleri, Veteriner Dairesi ve Gümrük Dairesi yetkilileri, etler üzerinde incelemelerde bulundu. Yapılan gerekli incelemelerin ardından konu etler Mağusa Belediyesi çöplüğünde ilaçlanarak gömülmek suretiyle imha edildi.

Kamyon şoförü mahkemeye çıkarıldı

Baş harfleri H.V. olan kişiye ait olduğu ileri sürülen FA 116 plakalı kamyon şoförü Aysın Eskimuhtaroğlu, tutuklanarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Eskimuhtaroğlu aleyhine 2 günlük tutukluluk süresi temin edildi. Mesele ile ilgili olarak mahkemede şahadet veren Polis Memuru Arif Toroslu, 27 Haziran tarihinde saat 08:50’de Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube ekiplerinin Güvercinlik kavşağında bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Yapılan operasyon esnasında zanlı Aysın Eskimuhtaroğlu’nun kullanımındaki FA 116 plakalı kamyonun kontrol edildiğini belirten Toroslu, kamyonda yaklaşık 6 ton donmuş ve paketlenmiş dana etinin tespit edildiğini ve zanlının tutuklandığını açıkladı. Toroslu, sözlü beyanda bulunan zanlının, konu etleri baş harfleri H.V. olan bir kişiden aldığını beyan ettiğini belirterek, H.V.’nin arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden Toroslu, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları ise zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.