Atakan, özellikle hava ulaşımı alanında son dönemde arz-talep dengesinin tüketici aleyhine değişmesinin olumsuz sorunlar doğurmaya başladığını ifade ederek, ülkede ulaşım konusunda hava yolunun ana hat olarak kullanılmasının bu alandaki talebi körükler duruma getirdiğini kaydetti.

Bu çerçevede ülkede havayolları şirketlerinin mevcut frekanslarını artırması, yeni destinasyonların hayata geçirilmesi konusunda ciddi bir çalışma dönemi geçirdiklerini, buna paralel olarak İstanbul Havalimanı’nın açılması ile birlikte ortaya çıkan yeni frekans yaratma şanslarının son dönemde bu alanda yaşanan sıkışıklığı ve fiyat dengesizliğini yavaş yavaş da olsa olumlu seviyeye taşımaya başladıklarını ifade eden Atakan, 2019 yılının ilk çeyreği içinde bu alanda daha da olumlu gelişmeler beklendiğini belirtti.

Toplu ulaşım altyapısı yaratma noktasında ciddi bir çalışma takvimi belirlediklerini, bu çerçevede Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım altyapıları ve koordinasyonunu yerinde incelendiklerini ifade eden Atakan, bu yapının Lefkoşa’da hayata geçirilmesi sonrası adanın diğer şehirlerine de emsal teşkil edeceğini öngördüklerini, hedefin 2019 yılı ilk çeyreği içerisinde bu dönüşümü hayata geçirmek olduğunu kaydetti.

Atakan, ülkenin doğusu ile batısı arasında Ercan Havalimanı yeni terminal binasını da kapsayacak şekilde bir hafif raylı ulaşım sistemi yaratılması çalışmasının gündemlerinde olduğunu ifade ederek, “Bu konuda yakın zamanda TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uzmanları tarafından bir tetkik çalışması başlatılmıştır. Bu çalışma sonrası hazırlanacak fizibilite raporu doğrultusunda olumlu bir sonuç çıkması halinde gerek güzergah tespiti gerekse ana projenin oluşturulması noktasında TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uzmanları ile çalışma yapılacaktır. İlgili fizibilite çalışmasının 2019 yılı ilk çeyreği içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.” dedi.