Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Mağusa’da tedavüle sahte para sürdükleri gerekçesiyle tutuklanan zanlı Canan Altunay, 16 yaşındaki zanlı A.A ve zanlı Ali Altunay, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Sahte banknot tasarrufu”, “Sahte banknotu tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla mal ve kredi temini” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlılar davaları görüşülünceye değin 20 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi. Zanlıların tasarrufunda bulunan ve uzmanlar tarafından incelenen toplam 1500 TL’nin ise sahte olduğu tespit edildi.

Sahte paraları 3 farklı iş yerinde tedavüle sürdüler

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Keleş, zanlı Ali Altunay’ın 8 Haziran 2018 tarihinde tasarrufunda bulundurduğu 1 adet sahte 200 TL’lik banknotu “Bahçeci Off Lience” isimli iş yerinde kasiyere verip tedavüle sürerek 21.50 TL’lik içecek ve para üstü olarak 178.50 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı. Yine zanlı Ali Altunay’ın 22 Haziran 2018 tarihinde tasarrufunda bulundurduğu 1 adet sahte 200 TL’lik banknotu “Lemar” isimli iş yerinde kasiyere verip tedavüle sürdüğünü belirten Keleş, zanlı Ali Altunay’ın 23.27 TL’lik eşya ve içecek alarak para üstü olarak ise 166.73 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı. Keleş, yine Ali Altunay’ın 22 Haziran 2018 tarihinde, zanlı A.A aracılığıyla tasarrufunda bulundurduğu 1 adet sahte 200 TL’lik banknotu “Lemar” isimli iş yerinde kasiyere verip tedavüle sürerek 47.85 TL değerindeki içecekler ile para üstü olan 152.15 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı. Zanlı Canan Altunay’ın ise 23 Haziran 2018 tarihinde tasarrufunda bulundurduğu 1 adet sahte 200 TL’lik banknotu “Önder AVM” isimli iş yerinde kasiyere verip tedavüle sürerek 19.89 TL’lik yiyecek ve içecek aldığını belirten Keleş, para üstü olarak ise 180.11 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı.

Tasarruflarında 1500 TL sahte banknot bulundu

Polis Memuru Mehmet Keleş, zanlı Canan Altunay, A.A ve Ali Altunay’ın mesele ile ilgili olarak 23 Haziran tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Zanlıların beraber kaldığı evde arama yapıldığını belirten Keleş, yapılan aramada zanlı Ali Altunay’a ait defter içerisinde 3 adet 200 TL’lik sahte banknot ve 1 adet 100 TL’lik sahte banknot bulunduğunu açıkladı. Keleş, zanlı Canan Altunay’ın üzerinde yapılan aramada cüzdanında 2 adet 200 TL’lik sahte banknot ile 1 adet 100 TL’lik sahte banknot, zanlı A.A’nın üzerinde yapılan aramada ise cüzdanında 1 adet 200 TL’lik sahte banknot ve 1 adet 100 TL’lik sahte banknot bulunduğunu açıkladı. Emare alınan konu paraların uzmanlar tarafından incelendiğini ifade eden Keleş, tümünün sahte olduğunun tespit edildiğini açıkladı. 

KKTC’de turist statüsünde bulunuyorlar

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Polis Memuru Mehmet Keleş, her 3 zanlının da KKTC’de turist olarak bulunduklarını açıkladı. KKTC’de hiçbir bağları bulunmayan zanlıların yargılanmaktan kaçma ihtimalleri olduğunu ifade eden Keleş, zanlıların davaları görüşülünceye değin hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Cezaevine gönderildiler

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Canan Altunay, A.A ve Ali Altunay’ın davaları görüşülünceye değin 20 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine emir verdi.