Akıncı kabulde, bu tür etkinliklere yurtdışından katılımı önemsediğini ve bu yönde ellerinden gelen katkıyı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın heyeti kabulünde konuşan Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü Başkanı Argun Paralik, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını maddi manevi destekte bulunduğunu belirterek teşekkür etti.

Konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35. Yıl kutlamaları çerçevesinde Ada’ya gelen araçlarla ile ilgili bilgi de veren Paralik, önümüzdeki yıl daha büyük bir etkinlik yapmayı arzuladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, 1973 yılında Ankara’dan döndüğünde ilk arabasının kaplumbağa olarak da adlandırılan Volkswagen beetle olduğunu belirterek o arabanın da artık klasik olduğunu ifade etti.

Eskiyi yaşatma duygusunun belediyecilik yıllarından geldiğini kaydeden Akıncı, “Tarihi çevreyi koruma, eskiyi koruma ve yaşatma gerçekten genlerimize işledi. Bu anlamda klasik araba ile de belki böyle bir benzerlik kurulabilir” dedi.

Bu tür etkinliklerin ülkenin güzellikleriyle buluşma ve sınırlı da olsa uluslarası alana açılma olduğunu kaydeden Akıncı, “O nedenle Almanya’dan, Türkiye’den katılımı önemsiyorum, bunun daha da artmasını temenni ediyorum. Sizlere bu yönde elimizden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğiz” dedi.