Havadis'ten Kardelen Göksu'nun haberine göre, Son birkaç haftadır sıcakların artması ile bunalan vatandaş soluğu klima ve vantilatör satan mağazalarda alıyor. Ülkemizde alım gücünün günden güne düşmesi, dövizin yükselmesi ve artan fiyatlara rağmen vatandaş sıcağa yenik düşünce klima için kesenin ağzını açıyor. Satış temsilcileri ve mağaza yöneticileri vantilatörlere eskisi kadar rağbet olmadığını, vatandaşı özellikle elektrik tüketimi açısından ekonomik olan inverter klimaları tercih ettiğine dikkati çekiyor.

Sıcaklar arttı, talep çoğaldı

Mağaza temsilcileri eskiden vantilatör satışının çok fazla olduğunu zaman içinde inverter klimaların çıkması ile satışların düştüğünü söyledi. Vantilatöre olan talebin yine olduğunu ama daha çok tercih edilenin klima olduğunu söyleyen satış temsilcileri, sıcakların artması ile de talebin artığını sözlerine ekledi.

Tercih inverter klimalar

Klimalarda ise her bütçeye uygun klima bulunabileceğini söyleyen temsilciler, dövizin yükselmesinin fiyatlara da yansıdığını ama vatandaşın dayanılmaz sıcaklar karşısında yinede mağazalara koştuğunu belirtti. Elektrik faturalarının artmasının da inverter klimaları tercih ederek azaltmak isteyen vatandaş, aldıkları klimaları taksitle almayı tercih ediyor.

Klima ve vantilatör bayileri direktörleri ve satış temsilcileri ne dedi?

Ali Aksoy: Vantilatör alımı azaldı

“Inverter klimalar, klasik klimalara göre yüzde 40 oranında daha tasarrufludur. Müşterilerimize inverter klimalar öneriyoruz. Yaz kampanyaları ile de klimalarımız indirimine girmektedir ve her bütçeden insana alım konusunda taksitle yardımcı olmaktayız. Şu anda vantilatör alımı neredeyse çok azaldı çünkü baş edilmeyecek derecede sıcaklarla boğuşuyoruz.”

Aytunç Bahşi: Inverter klimaya talep var

“Dövizin yükselmesinden dolayı genel anlamlı bütün ürünlerin fiyatları arttı. Bizim markamızdaki avantajımız TL satışı yapmamızdır, buda yıl boyunca sabit fiyatlı satış yapmamızı sağlıyor. Aynı zamanda müşterimize de peşin fiyatlı 5 taksit yapıyoruz. Döviz ile fiyatlarımız diğer markalar gibi yükselip alçalmıyor. Buda insanların alım gücünü zorlamadan klima alışını etkilemektedir. Eskiye göre insanların alım gücü düşmüştür. Elektrik faturası da en büyük etkenlerden biridir ve yüksek gelmemesi için inverter klimaları öneriyoruz.”

Dervişe Çoban: Sıcakların artması ile satış arttı

“Ekonomik yönlü olduğu için inverter klimaların şuan satışı daha fazladır. Tabi her vatandaşın bütçesine göre de klimalar bulunmaktadır. Eski yıllara göre klima alışı da düştü fakat sıcakların gün geçtikçe artması ile satışlarda artış var.”

Sacide Bayuk: Dövize rağmen satıyoruz

“Dövizin artışına rağmen sıcaklardan dolayı klima satışında hala bir artış var. Elektrik faturasındaki yüksekliklerden dolayı vatandaşa inverter klimaları önermekteyiz. Satış yaptığımız müşterilerimiz yüzde 50 oranda elektrik faturalarında tasarruf yaptıklarını dile getirmektedir. “

Haldun Doğu: Vantilatöre eskisi kadar rağbet yok

“Eskiden vantilatör satışlarımız klimaya oranla daha yüksekti fakat şuan klima satışları daha fazla olmaya başladı, tabi bu durum vantilatör satışını düşürtmeden gerçekleşti. Vatandaştan şuan inverter klimaya daha fazla talep bulunmakta.”