Lefkoşa’da önceki gün bir konfeksiyon dükkanında çalışan kadını zorla öpmeye çalışan zanlı Mohammed Rasool aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Rasool dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının ülkede öğrenci statüsünde olduğunu belirterek davaları görüşülünceye kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 10 bin TL nakit teminat yatırmasına karar verdi.

Görüntülerden tespit edildi

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Gültekin Sancar olayla ilgili bulguları aktardı.

Sancar, zanlı Mohammed Rasool’un 20 Nisan tarihinde saat 13.00 raddelerinde Lefkoşa’da Girne Caddesi üzerinde bulunan bir konfeksiyon mağazası içerisinde müşteri olarak bulunduğu sırada, işyerinde satış sorumlusu olarak çalışmakta olan 27 yaşındaki kadını elleri ile omuzlarından tutup öpmeye zorlayarak “cinsel saldırı” suçunu işlediğini söyledi.

Sancar, olayın polise bildirilmesi üzerine butik içerisindeki kamera görüntülerinin incelendiğini ve zanlının 22 Nisan tarihinde tespit edilerek tutuklandığını mahkemeye aktardı.

Polis memuru Mehmet G. Sancar, zanlının şubeye teslim edilmesi üzerine kamera görüntülerinin kendisine gösterildiğini ve kameradaki kişinin kendisi olduğunu onaylayıp suçunu sözlü olarak kabul ettiğini söyledi.

Savunması çok ilginçti

Polis, soruşturmanın tamamlandığını ve ülkemize öğrenci statüsünde bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı, “kötü bir niyetim yoktu, kız kardeşime benzettim öpmek istedim” dedi.