Türkiye’nin en büyük gübre ve ilaç üreticilerinden Gübretaş firması, Zirai Levazım Makine ve Gıda Pazarlama Kooeratifi Ltd ile bir dizi seminer düzenleyecek.

Zirai Levazım Makine ve Gıda Pazarlama Kooeratifi Ltd’den yapılan açıklamaya göre, “Toprak Analizi”, “Doğru  Bitki Besleme ve Koruma” ve “Damlama Sulama ile Bitki Beslenme” konularında düzenlenecek seminerler, 8-10 Ağustos arasında Güzelyurt, Yenierenköy ve Alaniçi olmak üzere üç pilot bölgede gerçekleşecek.

8 Ağustos’ta saat 19:30’da Güzelyurt Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans  Salonu’nda, 9 Ağustos’ta saat 19:30’da Yenierenköy Düğün Salonu’nda yer alacak seminer, 10 Ağustos’da saat 19:30’da ise Alaniçi Düğün Salonu’nda yapılacak.

Seminerler üreticilere açık ve ücretsiz olacak.

Bu kapsamda KKTC’ye gelen Gübretaş Firması Genel Müdür İbrahim Yumaklı, Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek, İhracat Müdürü Ali Barutçuoğlu, İskenderun Bölge Müdürü Turhan Koç, Satış Geliştirme Yöneticisi Adem Turan ve Satış Yöneticisi Ferhan Boydak sırasıyla Zirai Levazım Makine ve Gıda Pazarlama Kooperatifi Ltd, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’ni ziyaretlerde bulundu.

Gübretaş heyetine ziyaretlerde, Koop Zirai Levazım Genel Sekreteri Metehan Erel, Müdür Urkiye Vural, Müdür Yardımcısı Nevzat Nevzat ve Ticaret Servisi sorumlusu Sinan Güzen  eşlik etti.