Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü…

Otizm; Görülme olasılığı geçmiş yıllara göre artan çağımızın önemli yaygın gelişimsel bozukluklarından bir tanesi…

Günümüzde 59 çocuktan biri otizm riski taşıyor.Dünya Otizm Farkındalık Günü ile dünya genelinde gittikçe artan otizm tehlikesine dikkat çekilmesi ve kamuoyunda otizm farkındalığının yükselmesi, erken teşhis ve tedavi olanaklarının artırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda Özel Eğitim Vakfı ve Kolan British Hastanesi arasında sağlık protokolü imzalandı…

Protokol kapsamında ÖZEV’de eğitim gören çocuklar ve gençler 2 haftada bir sağlık kontrolünden geçirilecek.

ÖZEV Kurucu Başkanı ve Genel Müdürü Ersin Görsay, günümüzde 59 çocuktan birinin otizm riski taşıdığını belirterek erken teşhisin ve koruyucu hekimliğin önemine işaret etti.

Dünya standartlarında eğitim vermek için mücadele ettiklerini, yoğunlaştırılmış ve multidisipliner bir anlayışıyla eğitim verdiklerini aktaran Ersin Görsay, otizmin artık bir devlet politikası olarak ele alınması ve kararlılık gösterilerek bu yönde adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Kolan Bristish Hastanesi Başhekimi Harun Gülmez de çocukların gelişimini etkileyen norolojik temelli Otizmin, geçmiş yıllara oranla görülme sıklığının arttığını son 15 yılda 59 çocuktan birinin otizm riski taşıdığını belirtti.

Konuşmaların ardından 1 yıllığına geçerli olacak protokole imza konuldu.Daha sonra Özev gezildi.

Özel Eğitim Vakfı’nda her çocuğun kendi gelişimine yönelik çeşitli yöntemler kullanılarak eğitim veriliyor…

Çocukların dengesini ve dikkatini artırmayı hedefleyen Duyu Terapi ve bütünleşme yöntemi de bu eğitimlerden bir tanesi..

Vakıfta Türkçe ve matematik gibi dersler de gören çocukların sosyal ve sanatsal yönlerini geliştirmek için de birçok aktivite yer alıyor.Özev, devlet desteği ile birlikte 140 öğrencisi ile tam zamanlı kesintisiz ve multidisipliner ilkeler çerçevesinde 0-35 yaş dilimi aralığındaki farklı gelişim gösteren bireylere hizmet vermeye devam ediyor.

(BRT)