Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Yeni Boğaziçi eski Belediye Başkanı Katip Demir ile belediyeye ait çocuk parkında kantin görevlisi olarak çalışan Ülviye Bayıkoğlu, “Yolsuzluk” iddiasıyla dün tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığını Katip Demir’in elinden alan yeni belediye başkanı Mustafa Zurnacılar, 26 Haziran 2018 tarihinde Katip Demir hakkında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle polise şikayetçi oldu. Yeni Belediye Başkanı Zurnacılar’ın şikayeti üzerine soruşturma başlatan Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri ise eski Belediye Başkanı Katip Demir ile belediyeye ait 2. Selim Çocuk Parkında kantin görevlisi olan Ülviye Bayıkoğlu’nun yerel seçimlerin yapıldığı 24 Haziran 2018 tarihinde “Kamu görevlisinin sahte, gerçek dışı veya hukuka aykırı evrak düzenlemesi”, “Kamu görevlisinin kendisinin veya başkasının menfaat sağlamak amacıyla görevini kötüye kullanması” ve “Hesaplarda sahtekarlık yapıp tüzel kişilerin hesaplarda silinti yapması, tahrip etmesi ve bozması” suçlarını işlediklerini tespit etti. Mahkemeye çıkarılan zanlı Katip Demir ile Ülviye Bayıkoğlu tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Katip’in talimatıyla 3 kişinin toplam 4 bin 865 TL borcu silindi

Meselenin soruşturmasını yürüten Polis Çavuşu Melis Tahsiner, mesele ile ilgili olarak mahkemede verdiği şahadetinde suçun işlendiği iddia edilen tarih olan 24 Haziran 2018 tarihinde zanlı Katip Demir’in Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı, zanlı Ülviye Bayıkoğlu’nun ise Yeni Boğaziçi Belediyesi’ne ait 2. Selim Çocuk Parkında kantin görevlisi olduğunu belirtti. 26 Haziran 2018 tarihinde Yeni Boğaziçi yeni Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar’ın, 2. Selim Çocuk Parkında bulunan belediyeye ait kantinden kredili alışveriş yapan müşterilere ait hesapların silinmesi ile ilgili olarak polise şikayetçi olduğunu belirten Tahsiner, şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tahsiner, alınan şikayet üzerine aynı gün Yeni Boğaziçi Belediyesine ait 2. Selim Çocuk Parkının ziyaret edildiğini ifade ederek, zanlı Ülviye Bayıkoğlu’ndan soruşturma yapıldığını söyledi. Tahsiner, zanlı Bayıkoğlu’ndan yapılan soruşturmada kantin içerisinden müşterilere ait hesapların kayıt edildiği bilgisayarda bulunan 3 ayrı müşterinin toplam 4 bin 865 TL olan hesabını eski belediye başkanı olan zanlı Katip Demir’in talimatı ile yerel seçimlerin olduğu 24 Haziran 2018 tarihinde saat 19:20 raddelerinde sildiğini ve söz konusu hesapların bilgisayar görüntüsünün cep telefonu ile resimlediğinin öğrenildiğini açıkladı.

Zanlı Demir, zanlı Bayıkoğlu’nu yanına çağırarak konuştu

Polis Çavuşu Melis Tahsiner, kantindeki hesapların kayıt edildiği tablet üzerinde yapılan incelemede hesapların silinme işleminin seçim günü olan 24 Haziran 2018 tarihinde saat 19:26’da yapıldığının tespit edildiğini belirterek, söz konusu tablet ile zanlı Ülviye Bayıkoğlu’nun cep telefonunun emare alınarak incelenmek üzere PGM Data İnceleme Şubesine gönderildiğini açıkladı. 

Yine konu kantinde bulunan güvenlik kameralarından yapılan incelemede zanlı Katip Demir’in seçim günü olan 24 Haziran 2018 tarihinde saat 19:00 raddelerinde zanlı Ülviye Bayıkoğlu’nu yanına çağırarak bir şeyler konuştuklarının görüldüğünü ancak ses kaydı olmadığı için ne konuştuklarının öğrenilemediğini belirten Tahsiner, zanlı Bayıkoğlu’ndan yapılan soruşturmada zanlı Demir’in kendisini çağırarak hesapları silip kapatmasını söylediğinin öğrenildiğini açıkladı. Tahsiner, mesele ile ilgili yapılan soruşturmada zanlı Demir’in hesapların kapatılması talimatını verdiğini gören ve duyan bir tanıktan ifade alındığını belirterek, yine borç sahiplerinden 2 kişinin tespit edildiğini ve konu kişilerden ifade temin edildiğini de açıkladı. 4 Temmuz tarihinde zanlı Demir ve Bayıkoğlu’nun Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şubeye celp edildiğini söyleyen Tahsiner, zanlılara yazılı dava tebliğ edildiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın büyük bir kısmının tamamlandığını ve zanlıların tahkikatın bundan sonraki aşamasına etki etme olasılıklarının bulunmadığını belirten Tahsiner, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Serbest kaldılar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Katip Demir ile Ülviye Bayıkoğlu’nun kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine ve 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.