Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kişisel Gelişim Uzmanı Aret Vartanyan’ın konuşmacı olarak katıldığı bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Genel Sekreter Güven Bengihan, Kadın Komitesi Başkanı Filiz Tayfun, yönetim kurulu üyeleri ve kadın üyeler katıldı. 

Etkinlikle kısa bir konuşma yapan Kadın Komitesi Başkanı Filiz Tayfun; Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olduğunu belirterek, bugünün kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi ve ekonomik, sosyal ve siyasi mücadelesi sonucu ortaya çıktığını belirtti. 

Demokratik ve barış içinde yaşayan bir toplumun ancak örgütlenen ve örgütlülüğü eylem gücüne dönüştüren kadınlarla mümkün olabileceğini ifade eden Tayfun; “Eşitlik, adalet, özgürlük, emek, barış ve dayanışma adına; bütün mücadele arkadaşlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlarız.” dedi.

Tayfun’un konuşmasının ardından kadın hakları mücadelesinde hayatlarını kaybeden kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından sendika yönetim kurulu üyesi Firdevse Bladanlı günün anlam ve önemini belirten bir şiir okudu.

Şiir okunmasının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Aret Vartanyan sendika kadın üyelerine yönelik söyleşi gerçekleştirdi.