Sendika yetkilileri, Okul Aile Birliği üyeleri ve velilerle birlikte okul avlusunda toplanarak basına açıklamada bulundu.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, buradaki konuşmasında Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nde eğitim yılının başından itibaren kadın beden eğitimi öğretmeni bulunmadığına işaret ederek, derslerin hala daha boş geçtiğini söyledi.

Eylem, konuyla ilgili olarak defalarca Bakanlıkla istişarede bulunduklarını ancak bir sonuç elde edemediklerini savunarak, çocukların görmedikleri ders notunun karnelerinde bulunmamasından dolayı ortalamayla ilgili sorun yaşadıklarını kaydetti.

Okullardaki eksikliklerin bir an önce giderilmesinin önemine vurgu yapan Eylem, çocukların eğitim hakkının ellerinden alınamayacağını ifade etti.Eylem, Bakanlığın konuyla ilgili sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

Güzelyurt Türk Maarif Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Kezban Ertaner de okuldaki beden eğitimi öğretmeni eksikliğinin bir an önce giderilmesini talep ederek, çocukların bu dersi yapamadıkları için üzgün olduğunu belirtti.