Selma Eylem başkanlığındaki Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası heyeti Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni ziyarette bulundu.

Sendikanın Başkanı Selma Eylem, yeterli yatırım yapılmayan okulların altyapı anlamında zor durumda olduğu ayrıca eğitimin ve devlet okullarının kaderlerine terk edildiğini öne sürdü.

Ülkede çok sayıda işsiz öğretmen dururken Türkiye’den görevlendirmeyle öğretmen getirilmesini eleştiren Eylem, Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş-Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’yla ilgili CTP’nin görüşlerini sordu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da, eğitimde ciddi bir vizyonsuzlukla karşı karşıya bulunuldu eleştirisi yaparak, iktidara gelmeleri halinde ülke ihtiyaçlarına uygun bir eğitim vizyonu belirleyeceklerini söyledi.

Erhürman “Eğitimi kendi ilkelerimiz ve kendi halkımızın tercihleri doğrultusunda belirleyeceğiz ve kitapları da burada yazacağız. Bunun için eğitimli insan kaynağına sahibiz” dedi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, çok sayıda üniversite mezunu işsiz öğretmenin olduğu ülkeye Türkiye’den öğretmen getirilmesinin hiçbir makul gerekçesinin olmadığını belirtti.

Erhürman, Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş-Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nı iktidara gelmeleri halinde mali olanaklar çerçevesinde en uygun ve hızlı şekilde bertaraf edeceklerini söyledi.