Havadis gazetesi'nde yayınlanan habere göre; Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Akıncılar Belediye Başkan Adayı Hasan Barbaros, Akıncılar’da göç nedeni ile nüfusun düştüğünü söyledi.

Önümüzdeki dönem çalışmalarının yoğunluklu olarak göçün önüne geçmek yönünde olacağını anlatan Barbaros, “Yolun serbest olmasına, en azından hafta sonu bölgeye insan akışı olmasına ve bölgenin hareketlenmesine rağmen yinede göç vermeye devam ediyoruz. Akıncılar’da hayatın yeniden canlanması için bir şeyler yapılması gerek” dedi.

Akıncılar’da evlerin ve arsaların eşdeğer olmasından kaynaklanan sorunlar da yaşandığını kaydeden Barbaros,  bu durumun köye yatırım yapılmasını engellediğini belirtti.

Barbaros, devletin de Akıncılar’a özel ilgi göstermesi gerektiğini ifade etti.

Hasan Barbaros, devletin Akıncılar’da yaşayan insanlara olanaklar sağlayarak, ev ve iş yeri yapabilmek için düşük faizli krediler vererek göçün bir nebze olsun önüne geçilebileceğini savundu.

“Küçük bir belediyeyiz ama borcumuz yok”

Akıncılar’ın küçük bir belediye olmasına rağmen belediyenin mali yapısının iyi olduğunu belirten Barbaros, devlete ufak tefek borçlar dışında başka borçları olmadığını söyledi.

Geçmişte faturasız dıştan hizmet alımları yaptıklarını da söyleyen Barbaros, “Şu an bu aldığımız hizmetlerde önümüzde durmaktadır. Bu hizmetlerin karşılıklarını taksitlendirerek ödeme yoluna gittik, başarılı da olduk ve bir hayli yol kat ettik. Kısacası bize borç olarak sadece elektrik kaldı. Göreve geldiğim zaman bu borcu önümde buldum ve bu şekilde devam etti. Benim dönemimde 5-6 yere sayaç bağladık ve o sayaçları düzenli olarak ödemekteyiz” dedi.

“Katkının yarısı yine devlete gidiyor”

Barbaros, Akıncılar Belediyesi’nde devlet katkısının 29 bin TL olduğunu ama belediyenin kasasına 25 bin TL’den yukarı hiçbir zaman para girmediğini belirtti.

Barbaros, “Bunun sebebi ise Belediyeler Birliğine verdiğimiz aidat ve yine birlikten aldığımız eşyalara karşı ödediğimiz taksitten dolayıdır. Kasamıza giren 25 bin TL’nin 10-12 bin TL’si de sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ve vergi gibi ödenekler için yine geri devlete gitmektedir” diye konuştu.

“Kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalıştık”

Akıncılar’da birçok projeye imza attığını söyleyen Barbaros, katkı ve yardım buldukça da yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam ettikleri belirtti.

Barbaros, yılda 1 kez olan festivali 2’ye çıkardıklarını ve tamamen belediyenin öz kaynakları ile festivali gerçekleştirdiklerini kaydetti. Barbaros, festivalin köye katkısının olduğunu özelliklede köy esnafının festivallerle kalkındığını da belirtti.

Barbaros, bu hususta Turizm Bakanlığı’ndan şikâyet etti. Hasan Barbaros, festival amaçlı tur düzenlenmesi için sürekli arandığını ama hiçbir zaman uygulamaya konmadığını belirterek, başka bir belediyenin festivali için de devletin o belediye ile 5 yıllık sözleşme yaptığını ifade etti.

Barbaros, Akıncılar’da ayrıca Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit ile istişare ederek köy kadın el işi kursları açtığını da söyledi.

Barbaros, halı saha ve basketbol sahası yaptıklarını ama içinde oynayan olmadığını aktaran Barbaros, Bu seçimi kazandığı takdirde var olan depoyu daha yükseğe almak için bir projeleri olduğunu ve onu tamamlayacaklarını, bu proje gerçekleştirildiği takdirde suyun her yere gideceğini söyledi.

Hasan Barbaros, “Katkı buldukça Akıncılar için projeleri hayata koymaya devam edeceğiz ve temel görevlerimizi de aksatmadan sürdüreceğiz” dedi.

Barbaros, “bu dönemde Akıncılar’a katkı yapılması için hükümete ısrarcı olmayı planlıyoruz” diye konuştu.