Havadis'ten Duygu Alan'ın haberine göre, Mağusa Maraş bölgesinde ikamet eden Süleyman-Münevver Gezer çiftinin çocuğu, lösemi hastası 10 yaşındaki Halime Gezer, tedavi gördüğü Ankara’daki hastanede dün yaşam savaşını kaybetti.

Küçük Halime’ye Mart 2017 tarihinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinde lösemi teşhisi konmuştu.

Halime Gezer, Ankara Gazi Üniversitesi’nde 8 ay kanser tedavisi gördükten sonra Kasım 2017 tarihinde ülkeye dönmüş, tedavisine Lefkoşa Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Onkoloji Merkezi’nde devam etmişti.

Küçük Halime, Şubat 2018’de ise yeniden Türkiye’ye gitmişti. Halime, yaklaşık 4 aydır da Ankara’da tedavi görüyordu.

Aylarca donör arandı

Doktorları Halime Gezer’in mümkün olan en kısa zamanda ilik nakli olması gerektiğini belirtmiş, küçük Halime için başta ailesi ve aile yakınları olmak üzere tüm sevenleri ve birçok duyarlı vatandaş seferber olmuştu.

Ancak aile içi ve dünya taramasında Halime için uygun donör bulunamadı.

Kampanyalardan da olumlu sonuç çıkmadı

Halime Gezer’e uygun donör bulunması için Avusturya’da ve ülkemizde bağış kampanyaları düzenlenmiş, her iki ülkede de çok sayıda duyarlı kişi kampanyaya katılım göstermişti.

Ancak Halime için bağış kampanyalarından da olumlu sonuç alınamadı.

Ailesi Havadis aracılığı ile çağrı yapmıştı

Anne Münevver Gezer, Halime’ye lösemi teşhisi konulduğu andan itibaren biricik kızının yanından bir an olsun ayrılmadı. Kızının moralini yüksek tutmak için aylardır elinden geleni ardına koymayan çaresiz anne ve baba Süleyman Gezer, Havadis aracılığı ile Aralık 2017 tarihinde vatandaşlara “Kızımın hayatını kurtaracak kişi belki de sizsiniz” diyerek bağışta bulunmaları yönünde çağrı yapmıştı.

Kampanyalardan da sonuç çıkmadı

Halime Gezer için Avusturya’da bağış kampanyası düzenlendi. Kampanyaya ilgi duyan kişiler arasında da uygun donör bulunamadı.

Baba Süleyman Gezer, bağışta bulunmak isteyen vatandaşların hafta içi her gün sabah 08.30-16.30 saatleri arasında Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na giderek donör başvurusunda bulunabileceğini kaydetti.

Donör uygunluğu testinin ağız dokusundan örnek alınarak yapıldığını söyleyen Süleyman Gezer, döner olacak kişinin 18-45 yaş arasında ve KKTC yurttaşı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Hastalığını biliyordu

Halime Gezer, hastalığının ne olduğunu ilk günden beri biliyordu, tedavisi için ilik nakli olması gerektiğinin bilincindeydi.

Kendisi için verilen tüm çabalara rağmen uygun donör bulunamadığının da farkında olan küçük Halime, anne ve babasını, sevenlerini ve onun için çaba sarf eden doktorlarını üzmemek adına kendi üzüntüsünü içine atıyor, etrafına gülücükler saçıyor, adeta umut pompalıyordu.