Havadis'ten Gürsel Karagözlü'nün haberine göre, Kalkanlı’da sakin Sinem Akınsel, ayrıldığı eski eşi Cankut Taşkaya’nın eski dükkanından yan tarafta kurduğu yeni dükkana elektrik taşıdığını iddia etti.

Akınsel, eski eşinin iki katlı evlerinin altında bulunan mobilya dükkanını ayrıldıktan sonra evlerinin yan tarafında bulunan devlete ait hali arazi içerisine taşıdığını ifade ederek evlerinin alt kısmında ayrı elektrik saati olan eski dükkandan buraya boru ile elektriği kaçak olarak çektiğini belirtti.

Akınsel, eski eşinin konu hali araziyi devletten, kaymakamlıktan veya herhangi bir resmi daireden tapusuna, tahsisine veya kullanımına almadan mobilya dükkanını kaçak yaptığını ifade ederek elektriği de yetkililerden izin almadan bir yerden bir yere taşıdığını ve bu durumun yasal olmadığını söyledi.

“Dilekçe yazdık”

Akınsel, 2 Mart 2018 tarihinde kendisinin ve oğlu Gürcem Taşkaya’nın İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’a konu hakkında birer dilekçe yazdıklarını ancak, aradan 40 gün geçmesine rağmen herhangi birisinin dilekçe hakkında kendilerine bir bilgi vermediğini söyledi.

27 Mart 2018 tarihinde ayni dilekçeyi Yüksek Yönetim Denetçisine de yaptığını söyleyen Akınsel, Güzelyurt Kaymakamlığına da ayni şikayetleri yaptığını söyleyerek bugüne kadar herhangi bir cevap almadığını söyledi.

Akınsel, edindiği bilgide eski eşinin Elektrik Kurumu’na yasal olmayan hali arazi içerisine resmi elektrik alabilmesi içinde proje verdiğini ve önümüzdeki bu birkaç gün içerisinde kendisine evinin avlusunu kullanarak elektrik verilebilmesi içinde elektrik direği çekildiğini söyledi.

Akınsel, yasal olmayan mobilya dükkanının faaliyetlerinin ve yasal olmayan tüm faaliyetlerin durdurulması için yetkililere çağrıda bulundu.

“Elektrik bağlantısı yapılmadı”

Güzelyurt Elektrik Dairesi proje müdürlüğünde görevli Ceyhun Saygınel konu hakkında verdiği bilgide, Cankut Taşkaya’nın kendilerine bir proje verdiğini, ancak şu anda elektrik dairesinin konu şahsa elektrik bağlantısı yapmadığını söyledi.

Kaymakam: Devlete ait araziyi işgal etti

Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direç de konu hakkında yaptığı açıklamada, Sinem Akınsel’in dairelerine başvurduğunu, bazı dilekçeler verdiğini ifade ederek müfettişlerinin yaptığı araştırmada, Sinem Akınsel ile Cankut Taşkaya’nın iki yıl öncesine kadar karı koca olduklarını ve 2 yıl önce ayrıldıklarını tespit ettiklerini söyledi. Direç, bahse konu mobilya dükkanının konu şahısların 2 yıl önce ayrılmasından sonra Cankut Taşkaya’nın daha önce evlerinin alt kısmından devlete ait araziyi işgal ederek buraya dükkanını açtığını ve çok eski zamanda konu dükkana elektriği de bir şekilde yasal olmadan çektirdiğini tespit ettiklerini söyledi.

Direç, bu konuda Sinem Akınsel’in dilekçesini, müfettişlerin araştırmalarını içeren bir yazı yazarak İçişleri Bakanlığına, Çevre Dairesine, Güzelyurt Belediyesine ve Elektrik Dairesine yazarak onlardan gelecek raporu beklediklerini, ayrıca 12 Nisan öğle saatlerinde Güzelyurt Elektrik Dairesine acil kaşeli bir yazı yazarak Cankut Taşkaya’ya yazı yazılan Bakanlık ve Dairelerden raporların gelmesini beklemelerini ve olumlu rapor gelmezse elektriğin bağlanmaması konusunda yazı yazdığını söyledi.

Direnç, Cankut Taşkaya’nın Devlete ait hali arazi üzerine yaptığı mobilya dükkanı içinde İçişleri Bakanlığından gelecek rapor doğrultusunda karar verileceğini söyledi.