TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ İLE EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ MESAJ YAYIMLADI

İslam dünyasında pazartesi günü kutlanmaya başlanacak Kurban Bayramı nedeniyle bazı dernekler mesaj yayımladı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nin mesajında, “Başta mukavemetçi- Mücahit arkadaşlarımız ve üyelerimiz olmak üzere tüm KKTC vatandaşlarımızın, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerimizin, Güvenlik Kuvvetlerimizin, anavatandaki kardeşlerimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en iyi dileklerimizle gönülden kutlarız” denildi.

Mesajda, Türkiye’de, bölgede ve dünyada barış huzur ve güvenin bir an önce sağlanması temennisinde bulunuldu.

EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör de yayımladığı mesajda, “Milletimizin, ordumuzun ve mukavemetçi mücahit kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim” ifadelerini kullandı.

DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY, KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, halkın ve tüm İslam âleminin bayramını kutladı.

Mesajında “Müslüman olma bilincimizi canlı tutan,  kardeşlik duygularımızı güçlendiren, toplumsal dokumuzu onaran bir Kurban bayramının daha sevinç atmosferine girmiş bulunuyoruz” diyen Atalay, bayramların manevi tarihe yolculuk yapma ve sevinçleri paylaşma günleri olduğuna işaret etti.

“Bu günlerin kucaklayıcı atmosferini fırsat bilmeli, birbirimizi daha fazla anlamaya gayret ederek kısır çekişmelerden uzaklaşmalıyız” diyen Atalay, şöyle devam etti:

“Her ibadette olduğu gibi, şüphesiz Kurban ibadetinin de bir amacı vardır ve bu ibadet de bazı ilkeler çerçevesinde yapılmalıdır. Kurbanın ehil kimseler tarafından, uygun yerlerde ve usulüne uygun şekilde, kurbanlık hayvana acı çektirilmeden kesilmesi, çevre kirliliğine izin verilmemesinin temel ilkeler olduğu hatırda tutulmalıdır. Unutmayalım ki Müslüman olarak insani duyarlılığa sahip olmak da dini sorumluluğumuzun bir gereğidir”

BAYRAM NAMAZI 7.05’TE KILINACAK

Açıklamaya göre, Bayram namazı 12 Eylül Pazartesi sabah 07.05'da kılınacak. Lefkoşa’da Selimiye Camii’nde kılınacak Bayram Namazı TRT’den canlı yayınlanacak

Ayrıca bayramın 4. Günü olan 15 Eylül’de Larnaka’da bulunan Hala Sultan Tekkesi ’ne bin kişiyle günübirlik Bayram ziyareti gerçekleştirilecek.

Araçların toplanma saatleri, toplanma noktaları ve hareket saatleri ziyaretçilere SMS ile bildirilecek.

SDP

Sosyal Demokrat Parti Başkanı, ülke ve bölgenin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu bugünlerde Kurban Bayramı’nın buruk ama geleceğe umutla ve güvenle bakarak kutlandığını bildirdi.

Tunalı yayınladığı bayram mesajında, “Gelecek bayramlarımızın bayram gibi karşılanması ve kutlanması için attığımız her adımın ve ağzımızdan çıkan her sözün, hem bayram ruhuna uygun olması, hem de giderek ağırlaşan sorunların çözümüne katkıda bulunması, kardeşliğe, yardımlaşmaya, dayanışmaya, paylaşmaya, demokrasiye ve barışa hizmet etmesi gerekir.”  ifadelerine yer verdi.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ’NİN BAYRAM MESAJI

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, sevginin, kardeşliğin, merhametin ve paylaşmanın güçlenmesine vesile olan Kurban Bayramına ulaşmış olmanın mutluluğunun yaşandığını bildirdi.

Aygün yayınladığı bayram mesajında “Bayramların toplumsal hayatımıza ve kaynaşmaya çok önemli katkıları olmaktadır. KKTC Karadeniz Kültür Derneği olarak Kurban Bayramı’nın birlik, beraberlik ve paylaşma gibi hayırlara vesile olmasını temenni eder, tüm halkımızın ve Müslüman âleminin Kurban Bayramını kutlarım.” ifadelerini kullandı.

DİN-GÖREVLİLERİ SENDİKASININ BAYRAM MESAJI…

Din Görevlileri Sendikası (DİN-GÖR-SEN) Başkanı Süleyman çakır, bayramların, ihtiyaç sahiplerini fark etme, öksüz ve yetimleri kollayıp gözetme, merhamet duygularını harekete geçirme özelliğine sahip günler olduğunu kaydetti.

Çakır, yayınladığı Kurban Bayramı mesajında, bu vesilesiyle anne ve babanın rızasını kazanmaya, komşu haklarını gözetmeye, ahde vefa göstermeye, her alanda ve her konuda hak ve adaletten ayrılmamaya, çevreye ve canlılara karşı duyarlı olmaya özen gösterilmesi gerektiğini ve bu özenin bayramla sınırlamaması hayatın her anına yayılması ve yaşam felsefesi haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Terör olayları nedeniyle bu bayramın da buruk kutlandığını ifade eden çakır, tez zamanda insanlığın birbirine karşı saldırgan tutumunun son bulmasını dileyerek, dünyanın barış ve huzura kavuşması için gayret ve dua ettiklerini bildirdi.

Çakır, mesajında, “Bu duygularla, halkımızın ve tüm İslâm âleminin mübarek Kurban bayramını kutlar, barış, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını dilerim.” ifadelerine yer verdi.

ÖZGÜRGÜN: “BAYRAMIN EN GÜZEL ŞEKİLDE SEVGİ VE HUZUR DOLU GEÇMESİNİ DİLİYORUM”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bayramların; birlik, bütünlük ve dayanışma duygularını hep birlikte paylaşmalarına vesile olan özel günler olduğuna vurgu yaparak, Kurban Bayramının, ülkede, Anavatan Türkiye’de ve tüm dünyada en güzel şekilde, sevgi ve huzur dolu geçmesini diledi.

Özgürgün, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı’nı ülkede de kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını vurguladı.

Başbakan Özgürgün, içinde bulunulan koşullar her ne olursa olsun bayramların, birlik, bütünlük ve dayanışma duygularını hep birlikte paylaşmalarında vesile olan özel günler olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bayramın, ülkemizde, Anavatan Türkiye’de ve tüm dünyada en güzel şekilde, sevgi ve huzur dolu geçmesini diliyorum.

Bayramlarımız toplumsal yaşantımızda kaynaşmak adına önemli bir fırsat oluşturmaktadır. İnsanların bütünlük arz ettiği, bir araya gelerek sevinçlerini ve  iyi dileklerini paylaştıkları günlerdir. Çocukluğumuzdaki bayram heyecanını, bugünün büyükleri olarak genç nesillerimizle yaşayıp, onlara aynı değerleri aktararak örf ve adetlerimizi yaşatmamız gerektiği düşüncesindeyim.

Bayram vesilesiyle en büyük dileğim, unutulan değerlerimizin yeniden hatırlanması, günlük hayatın yoğunluğu içerisinde kaybolan ve sevdiklerine zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanın sevgi temelinde, kardeşlik ve dayanışma  ruhu ile ilişkilerin sağlamlaşarak toplumda huzur ve istikrar ortamının yaygınlaşması ve geleceğe daha umutlu ve inançla bakılmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, yardımlaşma, sevgi ve hoşgörü duygularının en yoğun şekilde hissedildiği bir bayram diler, tüm halkımızın, Anavatan Türkiye’deki kardeşlerimizin ve tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.”

ATAOĞLU, BARIŞ, ÖZGÜRLÜK, HUKUK, DEMOKRASİNİN EGEMEN OLDUĞU BAYRAMLAR TEMENNİ ETTİ

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkede barış, özgürlük, hukuk, demokrasinin egemen olduğu bayramlar temenni etti.

Ataoğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, “Ülkemizde  barışın, özgürlüğün, hukukun, demokrasinin egemen olduğu bayramlarla, insanlık alemine, Müslüman dünyasına ve hepimize, refah, huzur, sağlık diliyor, Kurban Bayramımızı içtenlikle kutluyorum” dedi.

Bayramların, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu belirten Ataoğlu, bayramların “ihtiyacı olanlara, yokluk içinde bulunanlara sahip çıkma, yardım eli uzatma günleri” olduğunu vurguladı.

TDP GENEL BAŞKANI ÖZYİĞİT, HALKIN BAYRAMINI KUTLADI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk halkı ve tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutlayarak, bayramın barış ve huzur içinde sağlıklı, mutlu ve huzur dolu geçmesini diledi.

Özyiğit yayımladığı bayram mesajında, ülkenin, “kötü yönetimler” nedeniyle zor günlerden geçtiğini, özellikle ekonomik zorluklar nedeniyle toplumun büyük çoğunluğunun bayramı buruk karşıladığını kaydetti.

Cemal Özyiğit, esnafın büyük kesiminin bayramda da beklediğini bulamadığını, üreten ve emekçi kesimlerin büyük mağduriyet yaşadığını, eğitimde ve sağlıkta kaos yaşandığını, sorunlara çare üretmesi gereken hükümetin ise tam tersine yeni sorunlar yarattığını iddia etti.

Hükümeti bayram öncesi aldığı bazı kararlardan dolayı eleştiren Özyiğit, bunlara örnek olarak “Girne 2. Bölge Emirnamesi’nde öngörülen değişikliklerin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması ve yaz saati uygulamasının yıl boyu devam etmesi” yönündeki kararları gösterdi.

“ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR FIRSAT VAR”

İç politikada yaşanan olumsuz gelişmelerin yanı sıra birçok sorunun kaynağı olan Kıbrıs sorununa çözüm bulmak adına yürütülen yoğunlaştırılmış müzakerelerde ise artık sona gelindiğini belirten Özyiğit, yoğunlaştırılmış müzakerelerin son görüşmesi olan 14 Eylül'de Kıbrıs'ın geleceğe hangi rotada gideceğinin bir anlamda belirleneceğini vurguladı.

Temel hedeflerinin; adil, kalıcı ve her iki tarafın da içselleştireceği federal bir çözüme ulaşmak olduğunu vurgulayan Özyiğit, “Önümüzde tarihi bir fırsat bulunmaktadır. Umarız süreç olumlu ilerler ve sonunda çözümle taçlanır” dedi.

TDP olarak toplumun refah ve mutluluğu için mücadele ettiklerini, çözüm, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirten Özyiğit, amaçlarının; Kıbrıs Türk halkına aydınlık yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmak olduğunu belirtti.

Vatandaşların sağlık, huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesini dileyen Özyiğit, “Kıbrıs Türk halkının Kurban Bayramı’nı en içten dileklerle kutlar, adil ve kalıcı barışın sağlandığı, mutlu, sağlık ve huzur dolu bir gelecek dilerim” ifadelerini kullandı.

3’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI EROĞLU, KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Rum tarafının müzakere masasına 1974 öncesine dönüşün yolunu nasıl açabilecekleri stratejisi ile oturduğunu kaydetti.

Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan 3’üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs konusunda bir sonuca ulaşılması için Rum tarafının Kıbrıs Türk tarafını sık boğaz eden “ambargocu, uzlaşmaz tavrını” sona erdirmesi gerektiğini belirtti.

Eroğlu, “Rum tarafının açıklamaları Kıbrıs’ta var olan gerçeklere dayalı bir antlaşma sağlanabilmesi için ümit verici değildir. Rum tarafı hala Kıbrıs Türk halkının haklarını ve hassasiyetlerini dikkate almıyor. Rum liderliğinin, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam ettiği bir antlaşmaya evet denilmeyeceğini sık sık tekrar etmesi, 2009 Rum Ulusal Konsey kararlarına bağlılığını vurgulaması bizimle gerçeklere dayalı bir anlaşma istemedikleri anlamına gelmektedir. Diğer konulardaki Rum yaklaşımları da hala Kıbrıs Türk halkı için iyi düşünmediklerine, 1974 öncesine dönüşün yolunu nasıl açabilecekleri stratejisi ile görüşme masasında oturduklarına işaret etmektedir” dedi.

RUM LİDERLİĞİNE UZLAŞMAZ TUTUMDAN VAZGEÇME ÇAĞRISI

Derviş Eroğlu, Kıbrıs Rum liderliğinin, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’le 11 Şubat 2014’de imzalanan ortak açıklamanın ruhuna aykırı ve uzlaşmaz tutumundan vazgeçmesi, 2016’da iki halkın iki ayrı referandumda oylayabilecekleri bir antlaşmanın ortaya çıkmasını sağlayacak akıl yoluna, barış yoluna gelmesi temennisinde bulundu.

“DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Daha iyi bir gelecek için birlik beraberliği sağlamanın, gereksiz bölünmelerin yaşanmamasının ve devlete sahip çıkmanın gerektiğini vurgulayan Eroğlu, bunun için ekonomik kalkınmaya ve Anavatan Türkiye ile ilişkileri daha da güçlendirmek; sağlıklı, kardeşçe ilişkileri geliştirmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

“BÖLGEDE YAŞANANLARDAN DOLAYI İÇİMİZ BURUK”

Bir milleti, toplumu bir arada tutan temel unsurların, değerler ve hedeflerde birleşmek; sevince ve kedere ortak olabilmek olduğunu kaydeden Eroğlu, “Bayramlar, bizleri bu doğrultuda kaynaştıran günlerdir ve anlamına uygun bir şekilde kutlanmasında büyük toplumsal fayda vardır” dedi.

Bölgede yaşanan çatışma ve terör olaylarına da işaret eden Derviş Eroğlu, “Bir bayram idrak ediyoruz ama bölgemizde yaşananlar dolayısı ile içimiz buruktur. Ne yazık ki hala terörizm, bölgemiz ve özellikle Anavatanımız Türkiye için sorunlar yaratmaya devam ediyor. Hala terörizmin tüm insanlık için üstesinden mutlaka gelinmesi gereken bir yüz karası olduğu, asla desteklenmemesi gerektiği kimilerince anlaşılmıyor. Hala birileri kendi menfaatleri doğrultusunda ülkelerin, devletlerin içlerini karıştırmayı, terörizmden fayda sağlamayı maharet sayıyor” dedi.

Tüm dünyanın bir an önce barış ve sükunet içine girmesi, var olan çatışmaların durması, sorunlara karşılıklı saygı anlayışla çözüm aranması temennisinde bulunan Eroğlu, “Bölge insanı çatışmalardan çok çekmiştir. Demokratik gelişme, kaynaklarını kendi istediği doğrultuda kullanma, refah ve huzur içinde yaşama bu bölge insanının da hakkıdır” dedi.
3’üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu mesajında şunları dile getirdi:

“Kurban Bayramı’nın diğer milli ve dini bayramlarımız gibi bizler için özel bir önemi vardır. Bir milleti, toplumu bir arada tutan temel unsurlar belli değerler ve hedeflerde birleşmek, sevince ve kedere ortak olabilmektir. Bayramlar, bizleri bu doğrultuda kaynaştıran günlerdir ve anlamına uygun bir şekilde kutlanmasında büyük toplumsal fayda vardır. O nedenle Kurban Bayramı’nın diğer milli ve dini bayramlarımız gibi bizler için özel bir önemi vardır.

Hep vurguladığım üzere eğer doğruları yaparsak gelecek bizimdir. Yeter ki en büyük gücümüz olan birlik beraberliğimizi sağlayalım, gereksiz bölünmeler yaşamayalım ve devletimize sahip çıkalım.

Yeter ki, ekonomik kalkınmamıza gereken önemi verelim ve Anavatan Türkiye ile bağlarımızı daha da güçlendirecek sağlıklı, kardeşçe ilişkileri geliştirmeye özen gösterelim.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın, Anavatan Türkiye’deki kardeşlerimizin, İslam aleminin Kurban Bayramı’nı candan kutlar, herkese kazalardan uzak, sağlık ve mutlulukla geçecek nice nice bayram günleri dilerim.”

SİBER: “DAHA GÜZEL, DAHA YAŞANILIR BİR DÜNYAYA ULAŞMAK ORTAK SORUMLULUĞUMUZDUR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, insani değerleri koruyarak gelecek nesillere aktarmanın önemine işaret ederek, daha güzel, daha yaşanılır bir dünyaya ulaşmanın ortak sorumluluk olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları ifade etti:

“Bayramlarımız; dostluk, kardeşlik, barış, sevgi ve saygı duygularının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anımsatıyor bizlere.

Teknolojide, bilimde baş döndürücü bir hızla ilerleyen dünyamız, hala arzulanan adil bir dünya düzenine ulaşamamışsa, acılar yaşanıyorsa, bir nedeni de henüz insani değerlerin öneminin tam olarak anlaşılmaması, yaşam felsefesi haline gelmemesidir.

Barış ve huzur içinde yaşamak için insanlığın en önemli gereksinimi olan bu değerleri kaybetmeyerek, koruyarak, gelecek nesillere aktarmalıyız.
Bu da; daha güzel, daha yaşanılır bir dünya demektir ve böyle bir dünyaya ulaşmak ortak sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı kutlar, sevdiklerinizle, dostlarınızla sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerim.”

MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI BEROVA, KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, bayramın tüm İslam alemine mutluluk ve huzur getirmesini diledi.

Kurban Bayramı vesilesiyle Bakanlığın basın bürosu aracılığıyla yayımladığı mesajda Özdemir Berova, dini bayramların; küskünlüklerin unutulduğu, sevgi, barış ve saygı ortamının egemen olduğu çok özel günler olduğunu belirtti.

Berova, Kurban Bayramı’nın dünyada kardeşliğin, dayanışmanın, el ele vermenin, güven ve işbirliğinin, insani değerlerin ön plana çıkmasına; kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulmasına, karşılıklı sevgi ve saygı atmosferinin egemen kılınmasına, hoşgörü ve işbirliği duygusu ile kardeşçe sevginin dışa vurularak paylaşılmasına vesile olması temennisinde bulundu.

İZCAN, KIBRIS TÜRK TOPLUMUNUN KURBAN BAYRAMI’NI “BÜYÜK EKONOMIK, SOSYAL VE SIYASI SORUNLAR ILE BOĞUŞARAK” KARŞILADIĞINI SAVUNDU

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Türk toplumunun Kurban Bayramı’nı “büyük ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlar ile boğuşarak” karşıladığını belirtti.

BKP Basın Bürosu aracılığı ile yayımladığı bayram mesajında İzcan, Kıbrıs sorununda çözümsüzlük ve belirsizliğin Kıbrıslı Türkleri toplumsal yok oluş tehlikesiyle karşı karşıya getirdiğini savundu. İzcan, Kıbrıs Türk’ünün varlık ve kimliğini koruma mücadelesinde kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Hükümeti’nin “daha fazla yoksulluk ve ekonomik yıkım yarattığını” savunan İzcan, BKP’nin özelleştirme ve neo-liberal politikalara karşı mücadele vermeye devam edeceğini ifade etti.

İzcan, “Tüm kardeşlerimizin bayramını kutlarken, önümüzdeki bayramların yurdumuz Kıbrıs ve bölge halklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim” dedi.

UBP GENEL SEKRETERİ OĞUZ, BAYRAM MESAJI YAYIMLADI

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, bayramların; barış, dayanışma yardımlaşma ve paylaşma zamanları olduğunu belirterek, “Bu günler; insanlar arasında sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesiledir” dedi.

Oğuz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Manevi değerlerimizi kuvvetlendiren, insani ve toplumsal değerlerimizi yoğun olarak hissettiren böylesi anlamlı günler, bu coğrafyada varlık mücadelemizi zafere ulaştıran olguların başında gelmektedir.

Sosyal ve Kültürel kazanımımızın vazgeçilmezi bayramları, anlamlarına uygun olarak kutlamalı ve en büyük güvencemiz Ulusal birlik ve bütünlüğümüzü korumak adına üzerimize düşeni yapmalıyız.

UBP olarak, Bayram anlayışı ve ruhu içinde, gelecek nesillerimizin mutlu, huzurlu, refah ve güven içerisinde yaşaması için aydınlık bir geleceği mutlaka yaratacağımızın sözünü birkez daha yinelerken, bu duygu ve düşüncelerle halkımızın, Anavatan’daki kardeşlerimizi ve tüm İslam dünyasının Kurban Bayramını en içten duygularla kutlar, nice mutlu bayramlar dilerim.”

ÇAVUŞOĞLU, KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm Müslüman alemi ve halkın bayramını kutladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu mesajında şunları kaydetti:

“Kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma duygularının hatırlanması ve yoğun olarak yaşanmasına vesile olan bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nı ifa ettiğimiz şu günlerde, dargınlıkların unutulması ve tüm toplumun kardeşçe kucaklaşmasını diler, ülkemizin barış ve refahın hakim olduğu nice bayramlara ulaşmasını ümit ederim.

Hükümetimiz ve Bakanlığımız, ülkemizde yaşayan her bireyin daha refah ve mutluluk içinde yaşaması, çiftçi ve hayvancılarımız ile tüm üretici kesimin daha üretken, ürettiğinin karşılığını aldığı günlere ulaşılması için yoğun bir çaba içerisinde çalışmaktadır. Bizlerin gösterdiği bu gayretin yegane motivasyon kaynağı ise siz halkımızın güven ve desteğidir. El ele vererek çok daha güzel günlere ulaşacağımız inancıyla, Kurban Bayramı’nın halkımız ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diler, yakın coğrafyamız başta olmak üzere tüm dünyadaki acıların son bulmasını, ülkemizde barış ve esenliğin hakim olmasını temenni ederim. Tüm halkımızın Kurban Bayramı kutlu olsun.”

HAZİNE ÇALIŞANLARI SENDİKASI’NDAN KURBAN BAYRAMI MESAJI...

Hazine Çalışanları Sendikası, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajda, “Hazine Çalışanları Sendikası olarak tüm üyelerimizin, halkımızın ve tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, tüm dünyada şiddet, terör ve savaşların son bulması temennisi ile, sağlıklı, sevgiyle, mutlulukla, hoşgörüyle, barış ve huzur içinde günler dileriz” denildi.

ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ BAŞKANI KELLE, ÜRETİCİLERİN VE HALKIN BAYRAMINI KUTLADI

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Kurban Bayramı’nın ülkeye sağlık, huzur ve barış getirmesini dileyerek, üreticilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Kelle, bayramların birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu kaydederek,  “Bu günleri fırsat bilerek etik değerlerimizin toplumu kuşatması için birlikte çaba göstermeliyiz” dedi.

Kelle, bu özel günlerde herkesi küskünlüklerini bir kenara bırakmaya da davet etti.