Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümünde TMT Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Denktaş’ın anıt mezarındaki inşaat nedeniyle TMT Anıtı’nda yapılan törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da katıldı. 

39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Albay Sinan Yıldız, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da törende hazır bulundu.
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş törene tekerli sandalyeyle getirildi. Aydın Denktaş’a kızı Değer Denktaş eşlik etti. Aydın Denktaş, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün geçtiğimiz günlerde kendisine takdim ettiği milli mücadele madalyasını göğsünde taşıdı.
Okullardan, kurum ve kuruluşlardan temsilci ve yetkililerin katıldığı törende, TMT Anıtı’na çelenk sunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş için anıt özel defterini imzaladı.

Akıncı, anıt özel defterine şunları yazdı:

 “Aziz Lider Rauf Raif Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. yılında sizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 1963’ün üzerinden 54, 1974’ten bu yana ise 43 yıl geçti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de bugün 34 yaşına ulaştı. Tüm bu yıllar içinde tek bir amacımız oldu. Bu topraklarda başı dik onurlu insanlar olarak yaşamak; kimsenin tahakkümü altına girmeden, eşitlik özgürlük ve güvenlik içinde bir geleceği genç kuşaklarımıza armağan edebilmek. Bunun için çalıştık, bıkmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle bu yönde verdiğiniz büyük uğraşlar için sizi bir kez daha saygı ile anıyoruz.”