Kuzey Kıbrıs Turkcell, yeni eğitim döneminde de devam ettiği Teknoloji Seminerleri sayesinde hızla değişen ve gelişen teknoloji ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Dijital değişim süreci ve teknolojinin hayatımıza etkisini okullara taşıdı. İnternet kullanımının güvenli yapılması gerektiğinin önemini anlatarak bunun için nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindi. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde başlatılan “Teknoloji Seminerleri”nin ikinci döneminin ilki Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde yer aldı.

Seminerde öğrencilere teknolojinin geçmişten günümüze kadarki değişimi ve gelişimi, güvenli internet ile teknolojinin doğru kullanımı gibi bilgiler anlatıldı.

İnteraktif oyunlar ile desteklenen seminerde, öğrenciler, yeni teknolojileri deneyimleme fırsatına da sahip oldu.

Bilgi dolu özel bir gün 

2017-2018 eğitim, öğretim yılı içerisinde ikinci döneminde de devam eden Teknoloji seminerlerinin ilki Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde yer alırken 6’ıncı sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Karanfiloğlu’nun sunumu ile başlayan seminerde, Kuzey Kıbrıs Turkcell Şebeke Teknolojileri Planlama Müdürü Muzaffer Meta tarafından, öğrencilere teknolojinin gelişimi ve dijital değişim süreci anlatıldı.

Dünden bugüne teknoloji

Bu eğitim yılı içerisinde 20’nin üzerinde ortaokulda yer alması hedeflenen “Teknoloji Seminerleri”nin ana başlıkları “Teknoloji nedir?”, “Teknolojinin gelişim süreci”, “İnternetin güvenli kullanımı”ndan oluştu.

Gelecekteki teknolojilere yönelik videoların gösterildiği seminerde, eğitim alanında teknolojinin faydaları ve kullanımı, bilgiye ulaşım ve güvenlik kuralları gibi başlıklar da irdelendi.

Öğrencilere, özellikle bilgiye erişim başlığında kişisel gelişim ve dil öğrenimi konusunda başarılı uygulamalar önerilirken bilgi güvenliği anlamında dikkat edilmesi gerekenler de anlatıldı.

Tüm öğrencilere teknolojinin dozunda kullanılması gerektiği tavsiye edildi. Sosyal hayatta vakit geçirmenin ve sevdikleriyle yüz yüze iletişim kurmanın önemi anlatıldı.

Seminer sonrasında öğrenciler Sanal Gerçeklik (VR - Virtual Reality) gözlüğüyle deneyim yaşadı, izlenimlerini paylaştı, bilgilenici ve keyifli saatler geçirdi.

Seminerin sonunda Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür plaketi takdim edildi. 

Öğretmenler seminer hakkında neler söylediler: 

Ulaş Azer (Rehber Öğretmen)

Teknolojiye yakın olan çocuklarımıza anlatılan bilgiler tamamlayıcı olmuştur. Bilmedikleri bilgileri öğrenmişlerdir. İleride karşılaşabilecekleri güvelik sıkıntıları ve bunlarla ilgili uyarılar, teknolojinin hangi noktada olduğunu görmeleri açısından faydalı olmuştur. Bunun bilirkişiler tarafından sunulması ve öğrenmeleri faydalı olmuştur.

Cemaliye Karsu (Rehber Öğretmen)

Güvenli İnternet konusunda bilgi almaları çok faydalı olmuştur. Çünkü teknoloji devrindeyiz ve gitgide sürekli değişiyor gelişiyor. Teknolojiden kaçış yok ama öğrencilerin bunu doğru kullanmanın nasıl olduğunu öğrenmelerinin faydalı ve etkili olduğunu düşünüyorum.