BRT'de yer alan haberde, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ile Arif Hasan Tahsin Vakfı Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde basına açıklamada bulundu. Buradaki organizasyona ÇAĞ SEN ve BKP de destek verdi.

Basın açıklamasının yapıldığı dakikalarda Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği ve Sönmezliler Ocağı ile Milliyetçi Demokrasi Partisi ise basın açıklamasını protesto için TC, KKTC bayraklarıyla Elçilik önündeydi. Polis Elçilik önündeki iki grup arasında güvenlik önlemi aldı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kutlu Adalı’yı anarak başladığı konuşmasında,Türkiye’de yetkilerin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edildiğini;‘Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’nin kontrolünde’ olduğunu;Kıbrıs Türk Halkı’nın bu nedenle dayatmalarla karşı karşıya bulunduğunu öne sürdü.

Elçilik kapısında toplananlara işaret eden Elcil, Türkiye’den nüfus taşıyarak bu nüfusu karşılarına dikmekle ilgili bir süreç yaşandığı görüşünü ifade ederek, insanları karşı karşıya getirmeye, içte çatışma yaratmaya çalışan bir anlayış olduğunu savundu.

KTÖS Başkanı Emel Tel’in okuduğu basın açıklamasında ise, önümüzdeki hafta yapacağı ziyarette Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vakit bulursa Haspolat’ta inşa edilen Hala Sultan Camii’nin açılışını da yapacağının basının gündemine yansıdığı belirtilerek, ülkede açılışlar olacaksa okulların hastanelerin ve yolların açılması gerektiği kaydedildi.

KTÖS’ün basın açıklamasını protesto eden Milliyetçi Demokrasi Partisi Başkanı Buray Büsküvütçü, KTÖS’üntavrını eleştirterek, bu tip eylemlere bundan sonra da izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora da, bu ve buna benzer söylem ve eylemlerin çok üzücü olduğu veKıbrıs Türk Halkı’nın milli iradesine büyük bir saygısızlık teşkil ettiği görüşünü aktardı.

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Adil Çümen de, bazı sendikaların Türkiye ile KKTC’nin arasını açmaya çalıştığını savunarak, bu tür eylemleri şiddetle kınadıklarını belirtti.