Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Lefkoşa’da Surlariçi’nde önceki gün yaşanan olay bölgede infiale neden oldu.

10 yaşındaki kız çocuğunu bir şey gösterecek bahanesi ile kandıran 15 yaşındaki erkek çocuğu bir garaja götürerek cinsel saldırıda bulundu.

Olaya tanıklık eden kadının çığlıkları üzerine kaçan erkek çocuğunun ardından, kız çocuğu garajdan hemen alınarak hastaneye götürüldü. Yapılan doktor kontrolünde, kız çocuğunun cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi.

Kısa sürede bulunan 15 yaşındaki E.B., dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Oturum Çocuk Mahkemesi olarak gerçekleştirilirken, duruşma kapalı yapıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, basının görüntü almaması ve isimleri deşifre etmemesi konusunda emir verdi.

Duruşmada zanlının ailesi bulunmazken,  avukatı temsil etti.

Çocukla cinsel temasta bulundu

Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Alpaslan Yavuz, zanlının “cinsel saldırı” ve “cinsel istismar” suçundan tutuklandığını söyledi. Polis, 7 Mayıs tarihinde saat 13.30 sıralarında Surlariçi bölgesinde meydana gelen olayda zanlının 10 yaşındaki kız çocuğunu bölgede bulunan açık bir garaja götürerek cinsel temasta bulunduğunu anlattı.

Zanlının,  güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ifade etti.

Kamera kayıtlarında görüldü

Polis, garaja yakın işyerlerine ait kamera görüntülerinde zanlının yaptıklarının açık ve net bir şekilde görüldüğünü de söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini, çevreden ifadeler alacaklarını, kızın ailesinin de zanlıya zarar verebileceğini belirten polis, 10 yaşındaki çocuğun doktor kontrolünden geçirildiğini ve cinsel saldırının teyit edildiğini söyledi.

Polis, kız çocuğunun psikolojik durumu ile ilgili Sosyal Hizmetlerle temasa geçtiklerini açıkladı.

Soruşturmanın sürdüğünü belirten polis, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Ailenin gelmesi için emir verildi

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, duruşmada hazır bulunmayan zanlının ailesinin bir sonraki oturumda olması direktifi verirken, işlenen suçunun vahametini dikkate alarak zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Çığlıklar üzerine olay yerinden kaçtı

Elde edilen bilgilere göre, zanlının kız çocuğu ile aynı bölgede oturduğu, küçük kızı markete giderken gördüğü ve bir şey göstereceğini söyleyerek civardaki açık bulunan bir garaja götürdüğü öğrenildi.

O esnada mahalleden bir kadının açık kalan garaj kapısından olayı gördüğü, bağırdığı ve zanlının kaçtığı belirtildi.