Son dört yıldır olduğu gibi bu yıl da Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenecek “Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor Maratonu”na sayılı günler kaldı. Geliri SOS Çoccukköyü yararına kullanılacak, yılın sportif anlamda en önemli sosyal sorumluluk projesi olan maratona kayıtlar artarak devam ediyor. 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) binasında kayıtları devam eden maratonun geliri bu yıl SOS Çocukköyü’ndeki çocukların eğitim ve sosyal aktivitelere ulaşımı için gerekli olan aracın alımı için kullanılacak.

Kurumlardan destek

Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarından sonra projeye destek vermek isteyen birçok kurumun da yönetici ve çalışanlarıyla kayıtlarını yaptırdığı belirtildi. Çalışanlarıyla kayıt yaptıran Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer, Creditwest Bank’ın eğitim, sosyal, kültürel ve çevre konulu birçok sosyal sorumluluk projesine destek verdiğini belirterek her yıl olduğu gibi bu yıl da Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor Maratonu’na banka olarak katılacaklarını açıkladı. Zaheer, bankanın bu yıl çalışanları ve aileleri için katılım bileti aldığını, 22 Ekim’de hem sağlık, hem de SOS Çocuk Köyü için koşacaklarını söyledi.

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Ağdelen ise Üniversitelerinin yükseköğretimin yeni adresi olduğunu söyleyerek bu tarz sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye başladıklarını ve her zaman destek olacaklarını belirtti. Ağdelen, halkımızı Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor Maratonu’na hep birlikte koşmaya davet etti.

Alpet Genel Müdürü Mehmet Fatih Toprak da kurum olarak birçok sosyal sorumluluk içerisinde yer aldıklarını belirtti. Toprak, “Ülkemizde farklı birçok projede, çocuklardan hayvanlara, spordan çevreye birçok sosyal sorumluluk porjesine destek veriyoruz. Bundan dolayı mutluyuz. Bu anlamlı projede bizler de yer alacak Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor Maratonu’na destek vereceğiz” dedi.

Grand Pasha Genel Müdürü Kemal Üresin halkımızı Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor Maratonu’na davet ederek bu tarz projeler içerisinde yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Üresin, maratonun el ele verilince büyüyecek bir etkinlik olduğuna da dikkat çekti.

Kayıtlar artarak devam ediyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda 22 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek “Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor Maratonu” için kayıtlar her geçen gün halkın yoğun ilgisi ile artarak devam ediyor. LTB önünden başlayıp, yine aynı yerde tamamlanacak ve 4 km halk koşusu, 8 km ve 21 km olmak üzere 3 kategoride yapılacak maraton kayıtlarının bu yıl da 08:00-17:30 saatleri arasında LTB binası önünde kurulan kayıt noktasından yapıldığı belirtildi. 8 ve 21 km. kategorileri için kayıtların 20 Ekim Cuma günü saat 17:30’a kadar devam edeceği 4 km. için ise maraton günü saat 10.00’a kadar katılımcıların kayıt yapabileceği, kayıt ücretinin ise 20 TL olduğu belirtildi.

SMS ile destek

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor Maratonu’na katılamayacak vatandaşların kısa mesaj (SMS) ile SOS Çocukköyü için katkıda bulunabileceği belirtildi. Açıklamada yardım etmek isteyen Kuzey Kıbrıs Turkcell kullanıcılarının MARATON yazarak 1958’e SMS göndermelerinin yeterli olduğu söylendi. Her mesajın 20 TL olduğu belirtilen açıklamada elde edilecek gelirin tamamının SOS Çocukköyü’ne bağışlanacağı da vurgulandı.