Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) ile Lefkoşa Rum Belediyesi tarafından düzenlenip geleneksel hale gelen ve hem Lefkoşa’nın kuzeyinden hem de Lefkoşa’nın güneyinden yaşlıların bir araya geldiği kaynaşma yemeği bugün (10 Mayıs Perşembe) tarihi Bandabuliya’da gerçekleşti. Öğlen saatlerinde Lefkoşa’nın kuzeyine geçerek Belediye Pazarı(Bandabuliya)’ya gelen  Lefkoşa Rum Belediyesi  bünyesinde faaliyet gösteren Çok Amaçlı Hizmet Merkezi’ne üye Kıbrıslı Rumlar  ve LTB Yaşlılara Hizmet Birimi personeli tarafından evlerinden alınarak Bandabuliya’ya getirilen LTB Yaşlılara Hizmet Projesi’ne üye Kıbrıslı Türkler’in buluşması oldukça keyifli geçerken, LTB Başkanı Mehmet Harmancı  ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis de yaşlılara katılarak eğlencelerine ortak oldu.

Yemekler Paylaşım Mutfağı, müzikler LBO ve feslikanlar da fidanlıktan

Her iki belediyeden bazı belediye meclis üyelerinin de katıldığı kaynaşma yemeğinde LTB Paylaşım Mutfağı personeli tarafından hazırlanan yemekler yenildi. Birbirleri ile sohbet eden yaşlılar Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın eğlenceli şarkılarını da keyifle dinlerken zaman zaman Kıbrıs şarkılarına eşlik ettiler. LTB tarafından yaşlılara feslikan da dağıtılırken yapılan piyango çekilişi etkinliğe ayrı bir heyecan kattı.

Başkan Harmancı, Güney Lefkoşa Başkanı Yorgacis’e bölgeyi gezdirdi

Güney Lefkoşa’dan gelen Kıbrıslı Rum yaşlılar etkinlik öncesinde LTB personelleri eşliğinde Bedesten, Selimiye, Büyük Han gibi tarihi yerleri gezerken LTB Başkanı Mehmet Harmancı da Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis’e bölgeyi gezdirdi.