Pelin Yükselay
 

Türkiye’de 10 günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte çok sayıda turist Kuzey Kıbrıs’a gelirken, Ercan Havalimanı ile Girne Limanı’nda dün önemli bir yoğunluk yaşadı.Türkiye’nin farklı hava alanları ile Ercan arasında 82 sefer gerçekleştirildi.
Bugün 72 sefer gerçekleştirilecek.

Kuzey Kıbrıs’a gelişlerde olduğu gibi gidişlerde de aşırı yoğunluk dikkat çekti. Uçak biletlerinin pahalı olması ve çok sayıda yolcunun deniz seferlerine kayması nedeniyle Girne Turizm Limanı dün akşam ana baba gününe döndü. Arabalar ve yolcular liman yolunda uzun kuyruklar oluşturdu.

GEMİ, UÇAKTAN DAHA UCUZ…

Girne Limanda Diyalog’a konuşan vatandaşlar, uçak biletlerindeki aşırı artış dolayısı ile Türkiye’ye gemi ile gitmeye karar verdiklerini söyledi. Girne’den Türkiye’nin Mersin ili ve ilçesi Taşucu’na giden gemilerde aşırı yoğunluk olduğunu belirten vatandaşlar, işlem yaptırmak için saatlerce sırada beklediklerini ifade etti.

Uzun bayram tatilini aileleri ile birlikte Türkiye’de geçirmek isteyen ve araçları ile yola koyulan vatandaşlar ise, yaşanılan yoğunluğa rağmen gemi fiyatlarının uçaktan daha uygun olduğunu belirtti.

FİRMALAR EK SEFER DÜZENLİYOR

Girne’den Mersin ve Taşucu’na yolcu ve araç taşıyan gemi firmaları da bayram nedeniyle yaşanan yoğunluğu karşılamak için ek sefer düzenlediklerini söyledi.

Diyalog muhabirine konuşan acente sahipleri, hem Türkiye’den hem de Kuzey Kıbrıs’tan bu bayram deniz taşımacılığına yoğun ilginin olduğunu ifade etti. Talebi karşılamak için ek sefer düzenlediklerini belirten gemi işletmecileri, “Bu bayram bizim açımızdan oldukça bereketli geçiyor. Seferlere aşırı talep var. Bilet fiyatlarına da bayramı fırsat bilip zam yapmadık. Vatandaşın talebini karşılamak için bayram süresince ek sefer düzenleyeceğiz” dedi.

ERCAN’DA EN YOĞUN GÜN YARIN

Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre Ercan Havalimanında bayram uçuşlarında en büyük yoğunluk yarın yaşanacak. Buna göre Türkiye ile Ercan arasında 87 sefer gerçekleşecek. Pazartesi günü 77, Salı günü ise sefer sayısı 68 olacak.

Ercan’a dün en fazla uçak dün İstanbul’dan geldi. Buna göre 82 seferden sadece 38’i İstanbul ile Ercan arasında gerçekleşti. Dünkü diğer seferler şöyle:

Ankara 10, Antalya 8, Adana 5, İzmir 4, Gaziantep 2, Ordu 2, Hatay 2, Bratislava (Slovakya) 2, Amsterdam (Hollanda) 2, Varşova (Polonya) 1.

Dün en fazla seferi Pegasus Havayolları yaptı. Pegasus Havayolları Türkiye ile Ercan arasında toplam 40 sefer gerçekleştirdi. Türk Havayolları 22 sefer gerçekleştirirken, Atlas Jet, 14, Tailwind 4, Corendon ise 2 sefer yaptı.

Bugün de Türkiye ile karşılıklı 72 sefer gerçekleştirilecek. Bugün yine İstanbul-Ercan-İstanbul uçuşları ilk sırada. Toplam 32’i seferi Ercan-İstanbul, İstanbul-Ercan seferi oluşturuyor. Bugün Ankara ile 10, Adana ile 8, İzmir ile 6, Antalya ile 5, Hatay ile 4, Prag (Çek Cumhuriyeti) ile 3, Gaziantep’le 2, Çanakkale ile 2 sefer gerçekleştirilecek.

Bugünkü 72 seferin 33’ü Pegasus Havayolları’na ait. Türk Havayolları 23, Atlas Jet 12, Tailwind’se 4 sefer gerçekleştirecek.

Yarın ise Ercan Devlet Havalimanı için en yoğun günlerden biri olacak. Ercan Devlet Havalimanı ile Türkiye’deki havaalanları arasında 87 sefer yapılacak.

İstanbul-Ercan-İstanbul 40 uçuşla yine önde. İstanbul’u 12 ile Ankara, 8 ile İzmir, 6 ile Antalya, 6 ile Adana, 4 ile Gaziantep, 2 ile Diyarbakır, 2 ile Hatay, 2 ile Ordu, 2 ile Prag, 2 ile Budapeşte (Macaristan) ve 1’le Beyrut (Lübnan) izleyecek.

Pegasus Havayolları yarın 42, Türk Hava Yolları 24, Atlas Jet 17, Tailwind 4 sefer gerçekleştirecek.

PAZARTESİ 77 SEFER VAR

28 Ağustos Pazartesi günü ise Ercan’daki yoğunluk bir nebze de olsa azalacak. Pazartesi günü Ercan Devlet Havalimanı ile Türkiye arasında 77 sefer gerçekleştirilecek.

Seferlerin şehirlere göre dağılımları şöyle olacak:

İstanbul 34, Ankara 10, İzmir 8, Antalya 6, Hatay 4, Adana 4, Diyarbakır 2, Gaziantep 2, Amsterdam 2, Bratislava 2, Verona (İtalya) 1, Prag 1, Beyrut 1.

Şirketlerin sefer dağılımları ise şöyle: Pegasus Havayolları 32, Türk Hava Yolları 24, Tailwind 4, Atlas Jet 15, Corendon 2.

29 Ağustos Salı günü yoğunluk daha da azalacak ve seferlerin toplamı 68 olacak.

Ercan-İstanbul-Ercan arasında 32, Ankara ile 12, Adana ile 6, Gaziantep ile 4, İzmir’le 4, Antalya ile 4, Hatay ile 2 Bratislava ile 3, Verona ile de 1 sefer gerçekleşecek. Şirketlerin Salı günkü sefer dağılımları ile şöyle olacak: Pegasus 30, Türk Hava Yolları 22, Atlas Jet 12, Tailwind 4.

HAVAYOLLARI UYARDI!

Öte yandan Havayolları bayram yoğunluğuna karşı uyardı. Üç Saat önceden havalimanında olunması yönünde açıklama yapan havayolları, herhangi olumsuz bir durum oluşmaması için yolculardan azami dikkat istedi.