Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Spor Kulübü’nün sponsorluğunda Gümüş At Satranç Derneği’nin organizasyonluğunda gerçekleştirilen LTB Satranç Turnuvası önceki gün tamamlandı. Hakemliğini Arsoy Azak, Cengiz Hasman ve Özgür Şeb’in yaptığı  turnuvada Tuğra Vurana ve Ahmet Paşa şampiyon oldu. Yoğun katılım ile  gerçekleştirilen  turnuva LTB binasında yapıldı.

İlkokul ve gençler kategorilerinde yapılan turnuvada küçüklerde Tuğra Vurana şampiyon olurken, Arda Köle 5 puanla ikinci, Ahmet Kader Sakallı 5 puanla üçüncü, İlhan Doruk 5 puanla dördüncü ve 6 yaşında olmasına rağmen çok iyi oynayan Emre Şeb de 4.5 puanla beşinci gelmeyi başardı. Küçükler kategorisinde Tuğra Vurana oynadığı 6 maçın tümünü kazandı.

Toplamda 63 oyuncunun katıldığı  turnuvada  İlkokul kategorisinde bayan  özel ödülünü de Ecem Kapısız kazandı.

Ödülleri Aktunç ve Hasman verdi

Gençler kategorisinde Ahmet Paşa 5 maçta 5 puanla şampiyon olurken Görkem Yalovalı 4 puanla ikinci, Kadir Efe Ermemiş 3.5 puanla üçüncü, Mehmet Binbaşı 3.5 puanla dördüncü ve Derin Barutcuzade de 3 puanla beşinci oldu. Gençlerde bayan özel ödülünü de Ece Zehra Ermemiş aldı.

Dereceye girenlere Ödülleri LTB As Başkanı Akın Aktunç ve Gümüş At Satranç Derneği Başkanı Cengiz Hasman tarafından verildi.