Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çağın gereksinimlerine uygun yeni teknolojik sistemler ile yurttaşların belediye ile olan işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla hizmet kapsamını genişletmeye devam ediyor.

Bu kapsamda LTB ile Birnet Ticaret Ltd. Şti. Arasında, “Kioks Yazılımı-Borç Sorgulama ve Ödeme Sözleşmesi”  ile  “Kioks Yazılımı-Su Ön Ödemeli Sayaç Kredi Yükleme Sözleşmesi” imzalandı.

Yurttaşlara belediyeye hiç gelmeden belediyeyle olan ödemelerini yapabilmelerine olanak sağlayacak uygulama için yapılan sözleşmeye  LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Birnet Ticaret Ltd. Şti. Direktörü Bülent Genç imza koydu.

Kredi Kartı ile Kiosk Cihazlarından Ödeme Yapılabilecek

Lefkoşa’nın beş farklı noktasına yerleştirilecek  Kioks ödeme cihazları ile, LTB’ye kayıtlı abonelere ait, Su Hizmet Faturaları, Taşınmaz Mal Vergileri (Emla Vergisi) ve trafik ihbarnameleri ödemeleri mesai saatleri haricinde de kredi kartıyla hiçbir ek ücret ödemeden yapılabilecek.

Cihazlardan Su Kontörü de Yüklenip ödenebilecek

Ayrıca yurttaşlar söz konusu cihazlardan, anlık olarak borç sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilecek. Bu hizmetlerin yanında ikinci etapta  gerçekleştirilecek olan ön ödemeli su sayacı kullanan abonelerde, yine Kioks cihazlarını kullanarak, mesai saatleri dışında  su yükleme işlemlerini yapabilecek.

Başkan Harmancı: “Yenilikçi anlayışları Lefkoşalıların hizmetine sunmak için çalışıyoruz”

İmza töreninde konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB olarak yenilikçi anlayışları Lefkoşalıların hizmetine sunmak için çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda LTB teknik altyapı sistemlerini bu anlayışlar ile uyumlu hale getirmek için yoğun şekilde çalışıldığını belirtti.

Başkan Harmancı yurttaşların hizmet faturalarını diledikleri zaman belediye binasına gelmek zorunda kalmadan ödemelerine yönelik bankalarla anlaşmalar yapıldığını ve ayrıca LTB web sayfasından internetten ödeme sisteminin de kısa süre önce hayata geçtiğini anımsattı. Başkan Harmancı, şehrin 5 farklı noktasına yerleştirilecek Kiosk cihazları ile birlikte su, taşınmaz mal vergisi (Emlak Vergisi) ve trafik ihbarnamelerinin yanı sıra, yeni cihazlarla birlikte akıllı su sayacı kullanan yurttaşların mesai saatleri dışında  işlemlerini yapabileceklerini belirtti. LTB hizmet faturalarının da söz konusu cihazlardan ödenebileceğinin altını çizen Başkan Harmancı, Kioks ödeme sisteminin bu yıl içerisinde devreye gireceğini vurguladı.