Kanunsuz patlayıcı madde bulundurmak ve yasadışı terör örgütü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)- Paralel Devlet Yapılanması’na ait yayın bulundurmaktan gözaltına alınan iki zanlı bugün mahkemeye çıkarıldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Hazal Hacımulla huzuruna çıkarılan Adem Bilgen ve Ahmet Bilgen’e, 3 er gün daha polis gözeteminde tutuklu kalmalarına emir verildi.

Meseleyle ilgili mahkemeye şahadet veren Gazimağusa Adli Polis Amirliği’nde görevli meselenin tahkikat subayı Ömür Dalkıran, zanlı Adem Bilgen ile Ahmet Bilgen’in kardeş olduklarını belirterek her iki zanlının da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda Piyade Kıdemli Başçavuş olduklarını açıkladı.

Dalkıran, söz konusu zanlıların kuyularında Fethullah Gülen’e ait kitaplarından da bulunduğu belirterek bunların emare olarak alındığını söyledi.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda da mermiler bulunarak emare olarak alındığını ifade eden Dalkıran, zanlıların cep telefonlarına da el konularak emare olarak alındığını belirtti.
Dalkıran, tahkikatın yeni başladığını alınacak ifadeler olduğunu, emarelerin incelenmek üzere Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini vurgulayarak, mahkemeden zanlılar için üçer günlük tutukluluk talep etti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla da, huzuruna getirilen şahadeti değerlendirerek zanlıların 3’er gün süreyle polis gözeteminde tutuklu kalmalarına karar verdi.