Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda toplam 10 gr 150 mg ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildi. Mesele ile ilgili olarak ise 3 kişi tutuklanarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Shedi Nancwat Wuyepp, Alissa Trubachyova ve Mustafa Güvenateş tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

İhbar yakalattı…

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 18 Temmuz tarihinde alınan bir bilgide zanlı Shedi Nancwat Wuyepp, Alissa Trubachyova’nın tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün zanlı Wuyepp ile Trubachyova’nın evine gidildiğini belirten Kavaz, zanlı Wuyepp’in üzerinde yapılan aramada toplam 5 gr, zanlı Trubachyova’nın üzerinde yapılan aramada 4 gr, evlerinde yapılan aramada ise 150 mg uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Kavaz, zanlı Wuyepp’ten yapılan sorgulamada ise konu maddeleri zanlı Mustafa Güvenateş’ten aldığının öğrenilmesi üzerine, zanlı Güvenateş’in evine gidildiğini belirterek, zanlı Güvenateş’in evinde yapılan aramada  1 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kavaz, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Shedi Nancwat Wuyepp, Alissa Trubachyova ve Mustafa Güvenateş’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.