Havadis'ten Duygu Alan'ın haberine göre, Lefkoşa’da Yenişehir Atatürk Caddesi üzerinde, 20 Ekim Cuma akşamı meydana gelen ölümlü kazada araç sürücüsü Gizem Galipoğluları, Lefkoşa’da dün mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Mustafa Berksan mahkemede verdiği ifadede, zanlı Gizem Galipoğluları’nın Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde, 20 Ekim 2017 tarihinde, saat 18.30 sıralarında ME766 plakalı salon aracı ile “tehlikeli”, “süratli” ve “dikkatsiz” bir şekilde sürüş yaptığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek aracı ile orta refüje çıktığını, o esnada yolu karşıya geçmek isteyen refüj içerisindeki 3 kişiye çarptığını söyledi.

Yaralılar taburcu edildi

Müfettiş Muavini Berksan, araç çarpması sonucu ağır yaralanan 18 yaşındaki Abdul Rahman Murad’ın yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamadığını ve kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti.

Berksan, aynı kazada yaralanan Maen Al Soboh ve Khaldoon Ragheb isimli kişilerin ise Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerine müteakip aynı gün taburcu edildiklerini söyledi.

Kamera kayıtları incelenecek

Müfettiş Muavini Berksan, zanlı hakkındaki soruşturmanın henüz başladığını belirterek henüz alınması gereken ifadeler, tespit edilmesi gereken tanıklar olduğunu ve bölgedeki kamera görüntülerinin inceleneceğini dile getirdi.

Müfettiş Muavini Berksan, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatı, polisin zanlı hakkında talep ettiği tutukluluk süresine itirazda bulunmadı.

Mahkeme, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.