Havadis gazetesinden Ali Elmas'In haberine göre, Mağusa Maraş bölgesinde, 13 yıldır yalnız başına hayat mücadelesi veren 72 yaşındaki Serife Sülünlü, bir yandan sağlık sorunları ile boğuşurken bir yandan günlük yaşamında karşılaştığı sorunlarla savaşıyor.

Romatizma, tansiyon ve şeker hastası olan ve devletten aldığı maaş ile ancak geçimini sağlayıp, tedavi olan Şerife nene, devletten yardım bekliyor.

Şerife Sülünlü’nün mandırasında ve evinin bahçe duvarında Kasım ayında meydana gelen hortum nedeni ile ciddi hasar meydana gelmişti.

Mandıranın çatısı uçmuş, bahçe duvarı yıkılmıştı.

Zaten geçim sıkıntısı yaşayan Şerife nene, aradan 5 ay geçmesine rağmen hortum sebebi ile evinde oluşan hasarı kendi imkanları ile gideremedi.

Hasarının giderilmesi konusunda herhangi bir kurum veya kuruluştan da bir destek alamadığını kaydeden Sülünlü, mağdur olduğunu söyleyerek devlet yetkililerine yardım çağrısında bulundu.

Mandıranın çatısı uçtu bahçe duvarı yıkıldı

Gazimağusa Maraş bölgesinde Kasım ayında etkili olan şiddetli yağış ve hortum nedeni ile Harika Mahallesi’nde ikamet eden 72 yaşındaki Şerife Sürünlü’ye ait ağıl ve bahçe duvarları da zarar uğramış, mandıranın çatısı hortum nedeni ile yıkılmıştı.

Hortum, Şerife nenenin avlusunun içerisindeki bazı ağaçları da kökünden söküp devirirken bazı ağaçları gövdesinden kırmıştı.

Tarım Dairesi yetkilileri olayın akabinde Harika Mahallesi’ndeki seracıları ziyaret ederek, hortum nedeni ile seralarda meydana gelen zararı yerinde incelemişti.

Tarım Dairesi yetkililerinin bölgedeki incelemeleri sırasında kendisi ile de görüştüğünü ve gereken yardımın yapılacağı yönünde söz verildiğini öne süren Şerife Sülünlü, olayın üzerinden 5 ay geçmiş olmasına rağmen devlet kanadından herhangi bir yardım görmediğini belirtti.

Yardım bekliyor

Hortum nedeni ile gördüğü zararın tazmini noktasında devletten yardım beklediğini ifade eden Sülünlü, zor durumda olduğunu, hortum nedeni ile mandırasında ve evinin avlusunda oluşan hasarı karşılayacak ne parası olduğunu ne de enkazı kaldıracak gücü olduğunu söyledi.
Sülünlü, “Ne fazlası ne de azını istiyorum, tek istediğim hortumda zarar gören bahçe duvarımın ve ağılımın tadil edilmesi. Tarım Dairesi yetkilileri bu konuda bana yardım edileceğine dair söz verdi ancak halen daha bir çalışma başlatılmadı” diye konuştu.

Şerife Sülünlü, uzun yıllar eşi ile birlikte seracılık yaparak geçimlerini sağladıklarını eşinin vefatından sonra seracılığı bıraktığını anlattı.

Geçimini 850 TL’lik maaşı ile sağlamaya çalıştığını kaydeden Sülünlü, evlatlarının da desteği olmasına rağmen ayın sonunu ancak getirdiğini anlattı.

Sülünlü: “Az da olsa bir maaşım var, evlatlarım da destek oluyor ancak onların da kendine göre bir hayatı, harcaması var. Zaten benim fazla parada gözüm yok, hortum nedeni ile ağılımda ve bahçe duvarımda oluşan hasar giderilsin yeter” dedi.