Meclis Genel Kurulu’nda Dome Hotel konusu da tartışıldı. UBP milletvekili Ersin Tatar Genel Kurul da Meclis İçtüzüğü’nün 62.Maddesi uyarınca söz aldı ve Dome Hotel konusunda konuşma yaptı.

Tatar, biten sözleşmenin gizlilik içinde uzatıldığına ilişkin duyum aldıklarını ifade etti.

Başbakan Tufan Erhürman ile hükümetin ihale yöntemine çok önem verdiğini anlatan Tatar, neden şeffaflığa aykırı bir hareket içine girildiğini sordu.

Dome Hotel’de ciddi bir rantın ve peşkeşin söz konusu oladuğunu iddia eden Tatar, hotelin en az 20 milyon dolar yatrıma ihtiyacı olduğunun söylendiğini kaydetti.

Tatar’ı Başbakan Tufan Erhürman yanıtladı.

Erhürman, Tatar’ın bu konuda birçok kez konuştuğunu ifade ederek, bugüne kadar evkafın kiralama ve kira uzatma konusunun kamuoyunda ve Mecliste birçok kez konuşulduğunu gizliliğin ve sözleşmenin uzatıldığının doğru olmadığını kaydetti.

Erhürman, evkaf, Başbakanlık ve Dome Hotel yetkililerinin Dome Hotel’in gelir ve giderleri konusunda bir haftadır çalışma yaptığını kaydetti.

Bu çalışmanın ardından kira bedeli konusunda bir sonuca ulaşılacağını ifade eden Erhürman, “keşke vakıfların ve devlet emlak malzemenin diğer kiraladığı alanlar için de aynı hassasiyet gösterilseydi” dedi.

Erhürman, Dome Hotel konusunda “kira yenilenme” sürecinin söz konusu olduğunu, bu kiranın ne kadar olması gerektiği konusunda ortaya çıkacak sonucu şeffaf bir şekilde paylaşacaklarını anlattı.