Olağan genel kurulunu yapan Kıbrıs Türk Mekanik ve Sıhhi Tesisatçılar Birliği’nde (KTMSTB) başkanlığa oy birliğiyle yeniden Mehmet Ali Ardıç getirildi.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, yeni yönetim, yüksek onur ve denetleme kurullarının belirlendiği KTMSTB olağan genel kurulu, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nda  (KTEZO) gerçekleşti.

Buna göre KTMSTB yönetim kurulu başkanlığına Mehmet Ali Ardıç getirilirken, birliğin yönetim kurulu üyeliklerine Mustafa Sakallı, Hasan Sinçel, Mustafa Erciyas Kanburca, Bestami Bebek, Kadir Keçeli, Hakkı Afacan, Mehmet Sait Bozoğlan, Yüksek Onur Kurulu Başkanı Abdulkerim Turan, Özden Çiftçi; yedek üyeliklere Hamdi Aykut, Erdal Aşan ve Denetleme Kurulu ise Cemil Horoz ve Gülyemin Dilöz seçildi.

KANBER: “ÖRGÜTLÜ MÜCADELE”

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber genel kurulda yaptığı konuşmada, örgütlü mücadelenin altını çizerek tüm esnaf ve zanaatkarların birlikte hareket etmesinin şart olduğu ve bu çerçevede Esnaf ve Zanaatkarlar Odası değişiklik yasa tasarısının Bakanlar Kurulu’nca ivediliği alınarak Meclis’e sevk edilmesi gerektiğini kaydetti.

Herkesin sorumluluk alması, sorunları çözmek için emek ve çaba ortaya koyması gerektiğini ifade eden Kanber, bu yapılmadan bir adım ileriye gidilemeyeceğini söyledi.

Kanber, mesleki sorunların çözümünde de birlikte hareket ederek, sorumluluk alacaklarını belirtti.

ARDIÇ: “SORUNLARA ORTAK OLACAĞIZ, ÇÖZÜM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Mehmet Ali Ardıç ise olağan genel kurul ile yeni arkadaşlarla motivasyonlarını artırarak, sorumluluk üstlenecekleri ve her meslektaşın iş yerinin kapısını çalarak, sorunlarına ortak olacaklarını çözüm arayışı içinde mücadele edeceklerini ifade etti.

Ardıç, sektörün gerek mesleki sorunlarının çözümünde, gerekse hizmet kalitesinin standartlar doğrultusunda artırılması amacıyla birlik olarak oda ile iş birliğinde çalışmaları yürüteceklerini vurguladı.

Ardıç, kayıt dışılıkla mücadelenin üzerinde de durarak Girne Belediyesi ile yaptıkları protokolün diğer belediyelerle de yapılması ile önemli mesafe kat edeceklerini söyledi.