YA AL YA 100 BİN STERLİN VER: Videoda katil zanlılarından Mehmet Doğu, Ulugün’ü evlatlarını öldürmekle tehdit etti. Doğu, daha sonra Ulugün’e, “ Ya bu kadını alırsın yada ona 100 bin sterlin verir adadan gitmesini sağlarsın” diyerek önerilerde bulundu

ULUGÜN KAÇMAK İSTEDİ: Memduh Ulugün’ün “Polise gidiyorum” diyerek odadan çıkmak istediği ancak Mehmet Doğu’nun onu “ Bana yaşattığının aynısını sana ve ailene yaşatırım, çocuklarına yaşatırım. Bıçak orda seni doğrarım” sözleriyle tehdit ettiği de görüntülerde net bir şekilde yer aldı

 Havadis'ten Devrim DEMİR'in haberine göre,Alsancak’ta 13 Mart günü meydana gelen cinayetin zanlıları Meryem ve Mehmet Doğu çifti, ilk tahkikat duruşmasına (P.I.) dün Girne Kaza Mahkemesi’nde devam edildi. Müebbet hapis cezası öngören “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürme” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından yargılanacak olan sanıkların, aleyhinde soruşturmayı yapan Müfettiş Eren Gözügüzel, dün mahkemede ifade vermeye devam etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, huzurunda gerçekleşen duruşmada cinayetten bir gün önce Mehmet Doğu’nun cep telefonuna çektiği görüntüler emare olarak sunulup, izletildi.

Görüntülere dayanamayan Meryem Doğu, sanık kürsüsünde fenalık geçirdi, Doğu’ya müdahaleyi mahkemeye çağrılan “112” ambulans hemşireleri yaptı.

Oğlunun ifadesi okundu

Müfettiş Eren Gözügüzel, önceki gün ifadesine ek olarak Doğu çiftinin oğlu K.D.’nin soruşturma tutanağını mahkemeye özetledi.

Gözügüzel, K.D.’nin ifadesinde anne ve babasının 12 Mart gecesi evde televizyon izlerken gelen bir telefonun ardından evden çıktıklarını ve 45 dakika sonra eve geri döndüklerini cinayet günü ise annesinin evde olduğu halde kendisini ve ablasını okula götürmeyerek yürüyerek okula gittikleri yönünde ifade verdiğini kaydetti.

Kanlı ellerini karakolda yıkamak istedi

Gözügüzel, cinayet günü yapılan ilk sorgulamaların ardından Meryem Doğu’yu Lapta Polis Karakolu’na teslim ettiğini, karakolda Meryem Doğu’nun fenalaşarak bayan polis memuru tarafından lavaboya götürüldüğünü aktardı.

Meryem Doğu’nun, lavaboda yüzüne su tuttuğunu kanlı ellerini yıkamak isterken polis yardımıyla lavabodan

çıkarıldığını kaydeden Müfettiş, sanıkların yakınlarından ifadeler alındığını belirtti.

Ulugün’ün son görüntüleri izlendi

Müfettiş Gözügüzel, sanık Mehmet Doğu’nun cep telefonunda olay gününden bir gün önce çekilen 2 adet videoyu emare olarak mahkemeye sundu.

Sunulan cep telefonu videolarının birinde maktul ve Doğu çiftinin konuşmaları mahkemede izlendi.

“Seni doğrarım”

Tüyleri diken diken eden görüntüler Doğu çiftinin evinde Mehmet Doğu tarafından çekildi. Eşi Meryem Doğu ve maktul Memduh Ulugün’ün yer aldığı görüntülerde, Mehmet Doğu maktulü çocukları ile tehdit ettiği ve polise gitmesi halinde kendisini bıçakla doğrayacağı yönünde tehdit etti.

Görüntülerde, Memduh Ulugün “Polise gidiyorum” diyerek kalkmak istediği esnada Mehmet Doğu’nun hakaretlerle Ulugün’ü tehdit ederek, “ Bana yaşattığının aynısını sana ve ailene yaşatırım, çocuklarına yaşatırım. Bıçak orda seni doğrarım” dedi.

“Sana üç şıkkım var”

Mehmet Doğu’nun cinayetten bir gün önce cep telefonuna çektiği videoda, Ulugün’e üç şık sundu.

Doğu’nun Ulugün’le konuşmasında, “Sana üç şıkkım var evlatlarının ölmesini mi istersin, ikinci şıkkım bu kadını alırsın ve son olarak üçüncü şıkkım bu kadına 100 bin Sterlin verir adadan gitmesini sağlarsın. Namusuma göz diktin, beni ikinizde aldattınız” sözlerini kullandı.

Kürsüde fenalaştı

Görüntülerin izlendiği esnada, Mehmet Doğu bir anda hıçkırarak ağlamaya başlarken, eşi Meryem Doğu fenalık geçirdi. Salonda yapılan ilk müdahalenin ardından, Mesutoğlu duruşmaya ara verdi.

Mahkemeye çağrılan “112” Acil servis hemşireleri Meryem Doğu’nun tansiyonunu ölçerek gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra, duruşma kaldığı yerden devam etti.

P.I. duruşması devam edecek

Müfettiş Eren Gözügüzel, soruşturma boyunca yaptıklarını mahkemeye aktarırken, duruşma geç saatlere kadar devam etti.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, ilk tahkikat (P.I.) duruşmasının devamı için davayı ileri bir tarihe erteleyerek sanıkların tutukluluklarının devam etmesine emir verdi.