Gündem Kıbrıs Özel

Kamuda çalışan bazı memurlar 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleşerek 6 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatiline mesaiden çalarak erken başladı. Saatler 13:00’ı gösterdiğinde zaten 2 gündür az sayıda personl ile işin yürütülmeye çalışıldığı devlet daireleri boşalmaya başladı, dairede işi olan vatandaş ‘bayramdan sonra gel’ açıklamasıyla geri çevrildi.

MEMUR İZNİ 10 GÜNE ÇEVİRDİ

Zaten büyük çoğunluğunun işe gelmediği ‘Devlet memurları’ izin talepleri geri çevrilince çareyi sağlık raporu almakta buldu ve tatilini de 10 güne çıkardı.

İzin talepleri geri çevrilince çalışmak zorunda kalan ve bu duruma çok sinirlenen bazı memurların “Mesai arkadaşlarım hasta raporu gönderiyor, ancak onların yurt dışında tatilde olduğunu herkes biliyor” dediği de öğrenildi.  

YER: VERGİ DAİRESİ / SAAT: 12:58

Bugün saat 12:58’de Lefkoşa Vergi Dairesi Ehliyet Bölümü’ne giden bir vatandaş kapıda kaldı. Mesai bitimine 1 saat 2 dakika daha olmasına rağmen içeride ona yardımcı olacak kimse yoktu. Bayram nedeniyle erkenden kapanan dairede eşyalarını unutan ve daireye geri dönen bir memurdan yardım istediğini belirten vatandaş gazetemize ulaşarak yaşananları anlattı.

Bahse konu vatandaş yaşanan olayla ilgili şunları söyledi:

“Bugün bazı işlemlerimi halletmek için saat 12:58’de Lefkoşa Vergi Dairesi’nin Ehliyet Bölümü’ne gittim. Mesai bitimine 1 saatten fazla bir zaman olmasına rağmen içeride görevli kimse yoktu. Kişisel bazı eşyalarını unuttuğu için daireye geri dönen bir memurdan yardımcı olmasını istediğimde verdiği cevap 'Kapattık. Bayramdan sonra gel.' oldu. Ben de durumu görüntüledim. Fotoğraf çektiğimi görünce hemen tepki vererek beni oradan uzaklaştırdı.”    

“BU NASIL BİR KEYİFTİR? YETKİLİLER GEREKENİ YAPSIN”

“Bu nasıl bir keyiftir? Bu nasıl bir utanmazlıktır? Memur mesai bitimine kendisi mi karar veriyor? Görevleri vatandaşa hizmet etmek işlerini çözüme kavuşturmak ama hizmet edecek kimse yok? Devlet denetimi de yok” diyerek tepki gösteren bahse konu vatandaş yetkilileri bu duruma dur demek için göreve çağırdı. Söz konusu daire çalışanları için gerekli cezai uygulamanın yapılmasını talep ederek bunun kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.

BAKANLAR KURULU’NUN BAYRAM KARARI ŞÖYLEYDİ

Bakanlar Kurulu “Bakanlar Kurulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı’nın arasında kalan ve arife olması nedeniyle yarım gün olan 31 Ağustos Perşembe gününün idari tatil verilmesi yönünde karar almıştı. Bu karara göre mesai 29 Ağustos Salı günü saat 14:00 itibariyle sona erecek ve 6 günlük Kurban Bayramı’nın ardından 5 Eylül Salı günü mesai saati ile yeniden başlanacak.