Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncının eşi Meral Akıncı bugün Kognitif ve Davranış Terapi Merkezi’nin açılışını yaptı.

Merkezin açılışında konuşan Meral Akıncı, ülkede psikolojinin bir bilim ve uzmanlık alanı olarak 1970’li yılların ilk yarısında kabul görmeye başladığını hatırlatarak, “Psikolog mesleği kadrolarda tanımlanmamıştı. Sinir ve Ruh Hastanesi’nde bile böyle bir kadro açılmamıştı. Uzun tartışmalardan sonra klinik psikolog kadrosu kabul edildi” dedi.

“BARIŞ SİNİR VE RUH HASTANESİ YAPILINCA GÜNEYDEKİ HATALARIMIZIN TÜMÜNÜ ALDIK”

 Meral Akıncı şöyle devam etti:

“Kapalı dönemin zor şartlarında bu hastane de zorlukları yaşıyordu. O dönemde Rum tarafında hastalarımız kalmıştı. Hastalarımızın kuzeye alınması ile ilgili girişimler yaptık ve Barış Sinir ve Ruh Hastanesi yapıldıktan sonra tedavisi güneyde devam eden hastalarımızın tümünü aldık”.

“MELEKTAŞLARIMI KUTLUYORUM”

Kognitif ve Davranış Terapi Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Uzman Klinik Psikolog ve Kognitif Davranış Terapistleri Selen Üstüner ve Deniz Erkal’ın girişimlerinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Meral Akıncı, “Bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal rahatsızlıkları nedeniyle normal hayatın gereklerine uyum sağlamada güçlük yaşayanlara el uzatarak ve özellikle anne baba eğitimi konusundaki girişimler çok önemlidir. Meslektaşlarımı attıkları bu adımdan dolayı kutluyorum” dedi.