Cumhurbaşkanlığı bünyesinde sürdürülen Temiz Düşün Çevre Temizliği ve Çevre Koruma projesi ile Yeşil Okul, Geri Dönüşüm Projesi kapsamındaki işbirliği çalışmaları her geçen gün artıyor.

Çeşitli paydaşlarla devam eden projeye Yeşilyurt İlkokulu da eklendi.Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Yeşilyurt İlkokulu’nda düzenlenen Okuma ve Ağaç Bayramı etkinliğine katılarak, okuldaki ‘yeşil okul ve geri dönüşüm’ çalışmasını başlattı ve okula ilk temiz düşün bayrağını takdim etti.

Etkinlikte söz alan Yeşilyurt İlkokulu Müdürü Özgür Kolaç, okulun birinci sınıf öğrencilerinin okuma yazma öğrenmenin ilk mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, katılan ve bu heyecanı paylaşan herkese teşekkür etti.

Kolaç, ormanın ve ağacın önemine değinerek, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yürütülen bu önemli projede yer almaktan ve halkı bu konuda bilinçlendirmek için görev üstlenmekten mutlu olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı da öğretmenliğin sadece okuma yazma öğreten değil, güzel ve erdemli insan yetiştiren kutsal bir meslek olduğuna işaret ederek, çocukların topluma kazandırılmasında öğretmenlerin çok önemli misyon üstlendiğini söyledi.

Meral Akıncı, çevrenin insan yaşamındaki önemine de değinerek, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde başlatılan proje ile birçok paydaşla birlikte daha çok ağaçlandırma ve doğaya katkı yapıldığını anlattı.

Bu projeye ek olarak metal, kağıt ve plastik atıkların geri dönüşümüyle ilgili bir projenin de başlatıldığını anlatan Akıncı, Yeşilyurt İlkokulu Müdürü’ne ilk temiz düşün bayrağını ve yeşil okul eylem planını takdim etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler gösterilerini sundular.Etkinliğin sonunda ise fidan dikimi yapıldı.