Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Meriç (Mora) köyünde yaşayan vatandaşlar, bölgenin birçok şeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Köy kahvesinin yanındaki yolun Gazimağusa yoluna çıktığını belirten köylüler, bu yolun asfaltlanması gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar, bu yolun tamir edildiği takdirde hem ekonomiye katkısı olacağını hem de ulaşımda kolaylık olacağını dile getirdi. Köylüler, bölgede gençlere kırsal kesim arsası verilmediğini ifade ederek, köyde göç yaşandığını söyledi. Bölge gençleri ise köye, kendilerinin zaman geçirebileceği bir sosyal aktivite merkezi istediğini dile getirdiler.

“Belediye başkanından memnunuz”

Yeni Bakış’a konuşan köylüler, “Yeni belediye başkanından memnunuz. Köy içinde genel temizlik başlattı. Geçtiğimiz gün köydeki caminin ve mezarlığın bahçesini temizlettirdi. Ercan kavşağından Haspolat kavşağına kadar olan yolun da otları temizlenmiş durumdadır. Bölgedeki sağlık ocağı ve Meriç kültür ocağı binaları tamirat istiyor. Vakıflar İdaresi’ne ait olan bu yapılar için başvuru yapıldı. Tamir edilip, köye kazandırılmasını bekliyoruz. Köyde şu an kullanılan ve yıkılmak üzere olan bir köprü var. Belediye başkanımıza konuyu bildirdik. En kısa zamanda yapılacağını söyledi.” dedi

Köylü ne dedi?

Ahmet İnanıroğlu,“Ulaşım sorunu var”

“Köyümüzün sorunlarından biri de ulaşımdır. Köy kahvesinin yanında yarı asfalt yarı toprak bir yol var. O yol Gazimağusa yoluna çıkar. Yani Çukurova kavşağına. Bu yol tamamlanırsa, hem ulaşım daha kolay kolay olacak, hem de anayola çıkmak daha kısa sürecek. Böylece bu yolun köye de ekonomiye de katkısı olacaktır. Köyümüzdeki çocuk parkı tadilat istiyor. Belediyenin bu güne kadar yaptığı tek iyi şey, köyün girişindeki yaşlılar için sosyal aktivite merkezidir. Şimdiki muhtardan ve belediye başkanından memnunuz.”

Bahattin Ahmet,“Toprak yol asfaltlanmalı”

“Köyde kapanan kulüp binası var. Boş ve atıl vaziyette duruyor. Bunların yeniden köye kazandırılması gerekiyor. Mesela köydeki gençlerin zaman geçirebileceği bir sosyal aktivite merkezi yok. Bu tüm köylerin genel sorunudur. Köy yollarında ufak tefek çukurlar var. Onların da kapatılması gerekiyor. Bölgede market yok ve en yakın market Demirhan bölgesindedir. Köyde Gazimağusa yoluna çıkan toprak yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Böylece anayola çıkmak daha kolay olacak.”

Arif Mercan,“Gençlere arsa verilmelidir”

“Burası 1974 yılından beridir Türk Köyü’dür. Hali araziler ilk bu köyde dağıtıldı. Her Meriçli olan vatandaşa bu arsalardan verilirdi. Bazı açıkgözler, kırsal kesim arsasını son seçimlerden sonra Meriç çocuklarına vermedi. Bu arsaların verilmesini istiyoruz. Seçim yasakları girdikten sonra arsa verme işi kapatıldı. Yeni gelen hükümet sosyal konut yapacakmış ve arsa yerine gençlere daire verecekmiş. Köyde göç var. Birçok kişi başka bölgeye yerleşti. Neyin sosyal konutunu yapıp verecekler? Yeni hükümetten istediğimiz köy gençlerine arsa vermesidir.”

Hasan Mercan,“Köye merkez lazım”

“Köyümüzde biz gençlerin gidebileceği bir sosyal aktivite merkezi yok. Spor salonuna ve futbol sahasına ihtiyacımız var. Köydeki sahanın içine arpa döktükleri için orayı kullanamıyoruz. Köyün canlanması lazım. Gençler genelde kahveye gelip tavla oynuyor. Biz bir sosyal aktivite merkezi istiyoruz. Köyde yaşayan her genç kesim için bir salona ihtiyaç vardır diye düşünüyorum.”