Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Muhtar Fedai, çevreyi kirletenlere ağır ceza uygulanması gerektiğini vurguladı. Fedai, belediyenin temizlik yapmasına rağmen, akabinde çevrenin yine kirletildiğini söyledi. Köy camisinin ise duvarlarının çatladığını dile getiren Fedai, caminin acilen tamir edilmesi gerektiğini belirtti. Bölgede bulunan iki çocuk parkından birinin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Fedai, diğerinin ise genişletilmesini istedi.

“Çevre kirliliği en büyük sorun”

“Köyümüzün en büyük sorunu, çevreye atılan çöplerdir. Moloz, çöp, şişe gibi atıklar hem çevre felaketine neden oluyor hem de hastalıklara davetiye çıkartıyor. Sürekli olarak temizletiyorum, ben de bazen sağdan soldan çöpleri topluyorum. Kısacası halkımız kendi eliyle çevreyi kirletiyor. Bence ada çapında tüm belediyeler iş birliği yapıp, temizlik kampanyası başlatmalıdır. Ülkemizin de genel olarak başlıca sorunlarından biri çevre kirliliğidir. Buna biraz daha özen gösterilmesi gerekiyor. Çevreyi kirletenlere ağır ceza verilmesi gerekiyor. Belediyemizin mevsimlik işçileri temizliyor ama ertesi gün yine kirletiliyor. Belediye başkanımız bu konuda oldukça hassas davranıyor ve temizliğe önem veriyor.”

“Çocuk parkı yenilenmeli”

“Köyde iki tane çocuk parkımız var. Bir tanesi diğerine göre daha iyi durumdadır. Sadece biraz genişletilmesini istiyoruz. Kulübün karşısında olan parkımızın ise biraz tamire ve yenilenmeye ihtiyacı var. Park projesini belediye aldı. En kısa zamanda çalışmaların başlayacağını umut ediyoruz. Köydeki alt yapı sorununu da belediye başkanımız, çözeceğini söyledi. Yapılacak olan işler muhtarın da bilgisinde olacak. İlk defa bir belediye başkanı bizi kale aldı. Başkanımız seçilir seçilmez hızlı bir şekilde sorunlarla ilgilenmeye başladı.”

“Kulüp öğlene kadar hizmet veriyor”

“Köyde gençlerin zaman geçirebileceği sosyal aktivite merkezi yok ama bu ihtiyaç Değirmenlik köyünde karşılanıyor. Spor kulübünün faaliyeti azdır. Sabah açılıyor ve öğlen kapatılıyor. Geceleri köylü de gençler de kulüpten faydalanamıyor. Kulübün geceleri de açık olup, köylüye hizmet vermesini istiyoruz. Bölgede yama gerektiren asfalt yollarımız da var. Zamanla bu ihtiyaçların giderileceği sözünü belediye başkanımızdan aldık. Bekliyoruz.”

“Cami yıkılmak üzere”

“Köyün camisinin duvarlarında çatlaklar var. Hatta çevre duvarı da yan yattı ve yıkılmak üzeredir. Camimiz eski bir camidir ama bir süre önce ek bina yaptırdım. Acilen tamire ihtiyacı var. Hem caminin dışında hem de içerisinde derin çatlaklar var. Şu an camimiz vatandaşlar tarafından kullanılıyor ama tehlike altındadırlar.”

“Çevre yeşillendirilmeli”

“Belediye başkanımızdan bir de çevreyi yeşillendirmesini ve çiçeklendirmesini bekliyoruz. 

Demirhan’ı Balıkesir’e bağlayan bir yol var. Bu yol yıllar önce kapatıldı. Bu yola artık bir çember ya da üst geçit gibi bir şey yapılmasını talep ediyoruz.

Demirhan’dan çıkan Balıkesir’e gitmek için yonca kavşağına kadar gitmesi gerekiyor. Kısacası sürücüler için yol uzuyor. Yetkililerin bu konuya da bir çare bulmasını istiyoruz.”